TUI, sektördeki ilk robot istihdamını yaptı: Pepper 2E

TUI, sektördeki ilk robot istihdamını yaptı: Pepper 2E
Tur operatörü TUI, turizm sektöründeki ilk robot istihdamını yaptı. Pepper isimli robotun, tıpkı diğer çalışanlar gibi görev tanımı ve hedefleri olacak.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Robot istihdam eden ilk turizm şirketi olduklarını belirten TUI'nin İskandinavya müdürü Alexander Huber, otomasyonun ve robotikleşmenin TUI'nin geleceğinde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekti. Huber, ''Bu alanda en iyi uzmanlardan birine sahibiz. Pepper 2E'nin ekibimize nasıl katkı sunacağı konusunda heyecanlıyım.'' dedi.



14 Ağustos itibariyle TUI'de göreve başlayan Pepper 2E'nin temel rolü ise merak ve yenilikçilik. Pepper, soru veya sorun olduğunda TUI çalışanlarına, ziyaretçilere ve müşterilere yardımcı olacak.

''SEYAHATİN GELECEĞİNE ŞEKİL VERİYORUZ''

TUI Grubunun insan kaynakları direktörü Elke Eller ise, ''Pek çok alanda seyahatin geleceğine şekil veriyoruz. Pepper 2E gibi çalışanlar ekibimize destek olabilir. Aynı zamanda, geleceğin çalışma yaşamının nasıl olacağı konusunda da ilham verecektir.'' ifadelerini kullandı.

İLK GÜNLERİ ORTAMA VE ARKADAŞLARINA ALIŞMAKLA GEÇECEK

Bir deneme/alışma sürecine tabi tutulacak olan Pepper 2E, alan yöneticisine rapor sunacak. Pepper ilk zamanları, tıpkı diğer çalışanlar gibi, ortamı ve çalışma arkadaşlarını tanıyarak geçecek.

Birden fazla dili anlayabilen ve konuşabilen Pepper'in, insanların duygularını bile anlayabildiği belirtiliyor.


Bu Haber 30.08.2018 - 13:43:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.