TUI, pazar payını ve gelirlerini arttırmak için bu 5 noktaya odaklanacak

TUI, pazar payını ve gelirlerini arttırmak için bu 5 noktaya odaklanacak
Avrupa'nın en büyük turizm grubu TUI'nin iki CEO'su, şirketin gelirlerini arttırmak ve pazar payını büyütmek için yapacakları çalışmaları açıkladı.


TurizmGüncel

2014 - 15 yılının ilk çeyreğine ait bilançolarını açıklayan TUI, cirosunu yüzde 5,4 oranında arttırarak 3 milyar 540 milyon Euro'ya yükseltmişti. Yapılan açıklamada, şirketin 2015 yılında yüzde 10 - 15 arasında gelir artışı hedeflediği de belirtilmişti. Peki şirket gelirlerini arttırmak için nasıl bir strateji izleyecek? TUI'nin Eş - CEO'ları Fritz Joussen ve Peter Long, TUI Grubu'nun gelirlerini arttımak için yoğunlaşacağı 5 noktayı açıkladı.

FARKLILAŞTIRILMIŞ ÜRÜNLER

TUI'nin ilk amacı, şirketin ana iş kolu olan paket tatil alanında karlılığı ve pazar payını arttırmak. Bu hedefe ulaşabilmek için anahtar nokta ise farklılaştırılmış ürünler ve kaliteli servisin daha da geliştirilmesi. Bir yandan da pazarlama faaliyetlerine ağırlık verilecek.

KRUVAZİYER

İkinci olarak TUI, kruvaziyer sektörüne daha fazla ağırlık vermeyi hedefliyor. Bu alanda kayda değer bir büyüme yakalayan TUI Cruises, Mein Schiff adlı kruvaziyer gemisini haziranda operasyona alacak. TUI'nin sahibi olduğu taşımacılık şirketi Hapag-Lloyd ise daha karlı bir hale getirilecek. Thomson Curuises ise TUI Cruises ile daha yakın çalışmaya başlayacak. Şirket, kruvaziyer sektöründe Avrupa'nın önde gelen şirketlerinden biri haline getirilecek.

HAVA YOLU ŞİRKETLERİ YAPILANDIRILACAK

TUI Grubu'nun hava yolu ayağı ise orta ve uzak mesafe uçuşlar yapan 140 uçaklı bir filodan oluşuyor. Grup bümyesinde faaliyet gösteren 6 tane hava yolu şirketi var.  TUI'nin hava yolu ayağının güçlendirilerek daha rekabetçi bir yapıya kavuşturulması için gerekli yapılanma bu yıl içinde hayata geçirilecek. (Hava yolu şirketlerinin tek çatı altında toplanması da gündemde)

DİNAMİK PAKET PLATFORMU

TUI Grubu IT teknolojisine daha fazla yoğunlaşacak. Bu anlamda teknolojiye anahtar bir rol veriliyor. Geçtiğimiz günlerde şirket, İspanya'da bir dinamik paket platformu hayata geçirdi. Söz konusu platformun, yönümüzdeki dönemlerde diğer pazarlara da yayılması planlanıyor. Yakın gelecekte şirketin, teknoloji ile entegre edilmiş bir tur operatörü olması hedefleniyor. 

İKİ ŞİRKETE WILL WAGGOT ÖNDERLİK EDECEK

TUI'nin ana iş kolu dışında kalan Hotelbeds-Group ve Specialist Holiday Group ise Will Waggot tarafından yönetilecek. Bu iki alanda da ciddi bir büyüme yakalandı ve büyümenin devam edeceği öngörülüyor.


Bu Haber 12.02.2015 - 14:15:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.