TUI olmayan koltuklara bilet kesti, yolcular yerde oturdu

TUI olmayan koltuklara bilet kesti, yolcular yerde oturdu
Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, uçakta olmayan koltuklar için 3 yolcuya bilet kesti. Uçağa binen 3 yolcu, ellerindeki bilette gösterilen numaraların olmadığını görünce yerde seyahat etti.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İspanya'nın Balar Adaları'na bağlı Minorka'dan TUI'nin Birmingham bağlantılı uçağına binen bir aile, kendilerine kesilen biletlerki numaraların uçakta olmadığı anlaşılınca yerde oturarak seyahat etmek zorunda kaldı.

44 yaşındaki Paula Taylor, 55 yaşındaki eşi Ian 10 yaşındaki kızları Brooke'a 41 D, E ve F numaralı biletler verildi. Ancak uçağa binen aile, kendilerine verilen biletlerdeki koltuk numaralarının uçakta olmadığını fark etti.

YERDE OTURDULAR

10 yaşındaki çocuk için bir yer ayarlayan kabin görevlileri, Paula ve Ian Taylor'a ise uçak kalkana kadar katlanabilir atlama koltuklarında oturabilecekleri söylendi. Ancak uçak kalktıktan sonra yemek servisi ve gümrüksüz alışveriş için söz konusu koltukların boşaltılması gerekiyordu. Bu nedenle karı-koca ile, tanımadığı kişilerin yanına oturmak istemeyen kızları, uçak kalktıktan sonra yere oturarak seyahat etmek zorunda kaldı.

BBC ORTAYA ÇIKARDI

Olayın duyulmasının ardından aileden özür dileyen TUI ise, aileye paralarının tamamının geri ödeneceğini açıkladı. 2018'in yaz aylarında meydana gelen olayın, BBC tarafından yeni ortaya çıkarıldığı öğrenildi.

TUI 1.300 POUNDU GERİ ÖDEDİ

Olayın ardından şirkete şikayette bulunan bayan Taylor, kendisine önerilen 30 punluk jet nedeniyle hayal kırıklığı yaşayarak tüketici haklarına başvurdu. Yerlerini garantiye almak için havalimanına erken gittiklerini kaydeden Paula Taylor, ''Birbirimize bakarak koltuklarımızın nereye gittiğini anlamaya çalıştık. Çünkü koltuklarımız olması gereken yerde yoktu derken, olayın medyaya yansımasının ardından TUI ailenin ödediği 1.300 poundu geri vererek aileden özür diledi.



Bu Haber 14.01.2019 - 12:55:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.