TUI, kredi vadesini 2026'ya kadar uzattı

TUI, kredi vadesini 2026'ya kadar uzattı

TUI, toplam 2,7 milyar dolarlık kredisinin vadesini 2026 yılına kadar uzattı.


Turizm Güncel – Dış Haberler

TUI, sermaye piyasasında önemli bir başarıya imza attı. Devlet bankası KfW Bank ve diğer özel bankalar ile antlaşmaya varan şirket, toplam 2.7 milyar dolarlık kredisinin vadesini Temmuz 2026'ya kadar uzattığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada bunun TUI'nin operasyonel ve bilanço anlamındaki iyileşmesinin kanıtı olduğunu kaydedildi. 

Sonbahardaki sermaye artışı sonrası, TUI’nin KfW'ye olan kredi borcu 1.05 milyar dolara düşürülmüştü. Borcun, vade süresinin sonuna kadar azaltılmayacağını belirten şirket, vade süresinin sonunda ise hızlı bir şekilde ödeneceğini açıkladı.

Döner kredi tesisi olarak adlandırılan bu kredi sisteminde borçlu şirket, kredi süresinin sonuna kadar faiziyle birlikte tamamını ödemiş olmak koşuluyla borcunu istediği zaman istediği miktarda ödeyebiliyor.

TUI, çevresel sürdürülebilirliğe olan bağlılığını sera gazlarını azaltma hedefleriyle gösteriyordu. Science Based Targets Intiative tarafından da doğrulanan bir bilgiye göre, şirketin sera gazı salınımını azaltma hedeflerini ne kadar başarabildiği de faiz oranlarının belirlenmesinde etkili olacak. Şirket, sera gazı salınımlarını 2030'a kadar; TUI Airlines'ta yüzde 24, otel segmentinde yüzde 46.2 ve gemi yolculuklarında yüzde 27.5 azaltmayı planlanıyor.

TUI Group Mali İşler Müdürü Mathias Kiep, kredi vadesinin uzatılmasının TUI'nin operasyonel ve bilanço anlamındaki iyileşmesinin ve işletme modeline olan güvenin kanıtı olduğunu söyledi.

Şirket turlara olan talebin tüm pazarlarda yüksek olduğunu, uçuşlarda halihazırda yüksek olan rezervasyon akışının devam ettiğini ve son haftalardaki yaz uçuş rezervasyonlarının pandemi öncesi seviyeden yüksek olduğunu açıkladı.



Bu Haber 30.05.2023 - 14:21:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.