TUI ile Jet2, Kanarya ve Balear adaları uçuşlarını da durdurdu

TUI ile Jet2, Kanarya ve Balear adaları uçuşlarını da durdurdu
TUI ve Jet2, İspanya anakarasının ardından Kanarya ve Balear adaları operasyonlarını da durdurdu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'nin İspanya'yı 'güvenli ülkeler' listesinden çıkarmasının ardından İspanya anakarasına dönük operasyonları durduran tur operatörleri TUI ve Jet2, ülkenin ünlü turizm adaları Kanarya ve Balear adalarının da karara dahil olduğu anlaşılınca bu bölgelere dönük operasyonlara da son verdi. İngiliz medyasında çıkan ilk haberlerde, yasağın adaları kapsamadığı ileri sürülmüş, tur operatörleri de bu bölgelere uçmaya devam edeceğini açıklamıştı.

TUI'den yapılan açıklamada, İspanya anakarasına dönük uçuşların 10 Ağustos, Kanaya ve Balear adaları uçuşlarının ise 31 Temmuz'a kadar iptal edildiği belirtilirken, adalarla ilgili operasyon durumunun 31 Temmuz'da güncelleneceği ifade edildi.

Jey2Holidays'en yapılan açıklamada ise, ''Hükümetin aldığı karar sonrası Kanarya ve Balear adalarına gidecek yolcuların yarın (28 Temmuz) havalimanlarına gitmemeleri konusunda acenteler tarafından uyarılmasını istiyoruz. Adalara dönük tarifeli uçuş programımıza 29 Temmuz'da yeniden başlayacağız. Koşullar çok hızlı değiştiği içi yeniden güncelleme yapacağız.'' denildi.

İki tur operatörünün Kanarya ve Balear adaları uçuşlarını sadece bir veya birkaç günlüğüne durdurmasının, söz konusu şirketlerin İngiltere ile İspanya arasında yürütülen 'adaların karardan muaf tutulmasına' ilişkin görüşmelerden olumlu sonuç çıkabileceğine ilişkin beklentilerinden kaynaklandığı düşünülüyor.



Bu Haber 28.07.2020 - 12:01:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.