TUI Grubu Türkiye kapasitesini artırmayı planlıyor

TUI Grubu Türkiye kapasitesini artırmayı planlıyor

Bu yıl 1 milyonu Antalya, 500 bini de Ege’ye olmak üzere, Türkiye’ye 1,5 milyon turist getirmeyi hedefleyen TUI Grubu, kapasite artışını görüşmek için Egeli otelcilerle buluştu. Şirket, 2023’te Türkiye kapasitesini büyütmeyi hedefliyor.


TUI Grubu Türkiye kapasitesini artırmayı planlıyor
TUI Grubu Türkiye kapasitesini artırmayı planlıyor
TUI Grubu Türkiye kapasitesini artırmayı planlıyor
TUI Grubu Türkiye kapasitesini artırmayı planlıyor

TUI, Nisan ve Mayıs aylarında Türkiye'ye uçurduğu yaklaşık 180 bin turistle yaz sezonunu resmen başlattı. Türkiye kapasitesini artıran şirket, 13 kaynak pazardan Türkiye’ye 1,5 milyon turist getirecek. Bu sayının 500 bin kadarı İzmir, Dalaman ve Bodrum tatil yörelerinde konaklayacak.

2023 kapasitesini artırmak için otellerle görüştü

TUI icra kurulu üyeleri Fethiye'de, 2023 yaz sezonu Türkiye tatil programını genişletme planlarını görüşmek üzere Ege Bölgesi'nden 100 anlaşmalı otelle toplantıdaydı. Şirket, önümüzdeki yaz sezonunda 2019 yılındaki pandemi öncesi düzeylere göre önemli derecede daha çok sayıda konuk getirmeyi amaçlamakta. TUI ayrıca, Türkiye'de kış programını geliştirme ve sezonu uzatma konusuna odaklanmaya da önem veriyor.

TUI, konukları arasında görmekte olduğu eğilimlerle ilgili bilgi paylaşımında da bulundu. Konukların güneşten mahrum kaldıkları tatil dönemleri telafi etme çabasıyla tatillerinin sınıfını yükselttiğine, rezervasyon sürelerini uzattıklarına, oda ve etkinlik sınıflarını yükselttiğine tanık olmakta.

David Burling: Ege’de 1000 anlaşmalı oteller çalışıyoruz

TUI Group Pazarlar ve Hava Yolu Şirketleri Bölümü İcra Kurulu Başkanı David Burling, “TUI’nin Türkiye'ye yönelik kapasitesinin yüzde 90'dan fazlası paket tatilden oluşuyor. O nedenle iniş yapan her uçağımız için anlaşmalı otellerimizin hakkı güvence altında. Türkiye genelinde, turizm stratejimizde kilit rolü bulunan 1000 anlaşmalı otelle çalışıyoruz. Kapasitemizi daha da artırmayı görüşmek üzere Egeli iş ortaklarımızla yüz yüze görüşmek üzere Türkiye'deyiz ve 2023'te daha fazla tatilciyi buraya getirmek için onlarla birlikte çalışmak istiyoruz." dedi.

TUI, 40 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de tatil organizasyonları gerçekleştiriyor ve gerek kendisine ait TUI havayolları gerekse iş ortaklığı yaptığı diğer şirketler aracılığıyla, kaynak pazarları ve tatil beldeleri arasında gidiş ve dönüş yönlerinde 12 binden fazla uçuş sunuyor.

Sebastian Ebel: 2022'de turizm çok iyi bir yaz geçirecek

Barut Otelleri ile TUI için kurulmuş bir ortak girişim oteli olan TUI BLUE Sensatori Fethiye 'de düzenlenen etkinliğe katılan TUI Group Mali İşler Müdürü Sebastian Ebel de, “Türkiye'de tatil konusunda konuklar için plaj ve kültür turizmi kombinasyonunun yanı sıra çok geniş bir otel ve kaliteli hizmet yelpazesinden de kaynaklanan güçlü bir talebin var olduğunu gördük. İnsanlar, iki yıllık pandeminin ardından seyahat etmek istiyor, ilkbahar ve yaz için adeta çoktan hazırladıkları bavullarıyla kapıda bekliyorlar. 2022'de turizm çok iyi bir yaz geçirecek ve bu, pandemi sırasında seyahat kısıtlamalarından özellikle ağır etkilenen ülkelere yarayacak. Konukların tatillerini başarıyla organize etmekte bizimle birlikte çalışan oteller, aile işletmeleri ve birçok yerel iş ortağımız için tablo çok olumlu görünüyor." dedi.



Bu Haber 21.04.2022 - 11:32:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.