TUI gelecekte Yunanistan'da daha fazla otel açacak

TUI gelecekte Yunanistan'da daha fazla otel açacak
Almanya merkezli küresel seyahat şirketi TUI, gelecekte Yunanistan'da daha fazla otel açmayı planladığını açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

‘’Yunanistan turizminde daha çok büyüyeceğiz’’

Prodexpo 2020 sanal gayrimenkul etkinliğinde bir konuşma yapan TUI Hotels & Resorts Proje Başkanı Dieter Kornek, pandemiden önce TUI'nin Yunanistan'da yeni proje müzakereleri yürüttüğünü ancak pandemi nedeniyle bu projelerin askıya alındığını açıkladı. TUI'nin 2021'de Yunanistan'da yeni bir otel açılışı planlamadığını kaydeden Kornek, ancak önümüzdeki birkaç yılda Yunanistan turizm endüstrisinde daha fazla büyümeyi hedeflediklerini ifade etti.

‘’Yeni proje müzakerelerini askıya aldık’’

Bu yıl Yunanistan'da sadece bir otel (Club Robinson-Girit) açtıklarını hatırlatan Dieter Kornek, ''Başka destinasyonlara yatırım yapmak için müzakere yürütüyorduk. Ancak pandemi nedeniyle bu projelerin hepsini askıya aldık. Ancak gelecek yıl toparlanmayla birlikte yeniden büyüyeceğimizi umuyoruz.'' dedi.

Gelecek yıl Yunanistan'da en azından birkaç proje için imza atmayı umduklarını açıklayan Kornek, TUI'nin Yunanistan'da ancak 2022'de birkaç otel açabileceğini ifade etti.

Yunanistan’da 37 tane oteli var

Yunanistan destinasyonunda 40 yıldan uzun bir süredir faaliyette olan TUI'nin, ülkede toplam 37 oteli/tatil köyü bulunuyor. Bu otellerden 30'u Atlantica Hotels & Resorts ortak girişiminde hayata geçirilen Magic Life ve TUI Blue otelleri. Kalan 7 otel ise Club Robinson, Magic Life ve Club Marmara otellerinden oluşuyor.

‘’Yunanistan talebinden memnunuz’’

Yunanistan'ın bu yıl TUI müşterileri arasında en popüler destinasyon olduğunu söyleyen Kornek, ''Tabi pandemi nedeniyle sayılar geçen yılki düzeyde değil. 2019 yılında Yunanistan'a 3 milyon misafir getirmiştik. Sezon çok geç başladı ancak yine de Yunanistan'a getirdiğimiz ziyaretçi sayısından memnunuz. Yüksek talep nedeniyle Yunanistan'da sezonu kasım ayına kadar uzattık.

Yunanistan'ın turizmi başlatmasının ardından buradaki 37 otelden 23'ünü açtıklarını belirten Kornek, ''Bu oteller hala açık ve mevcut durum göz önüne alındığında oldukça büyük başarı.'' dedi.

‘’Elimizde 400 bin Yunanistan rezervasyonu var’’

Ellerinde gelecek yıl için Yunanistan'a yapılmış 400 bin rezervasyon olduğunu kaydeden Dieter Kornek, bu trendin büyüyerek devam etmesini beklediğini ifade etti. Kornek, ''Ancak kimse salgında gelecek yıl ne durumda olunacağını bilmiyor. TUI'nin 2021 yılında 2019 rakamlarına ulaşması zor. Tam toparlanma 2-3 yıl sürecektir. Ancak şundan eminiz ki, Yunanistan bizim için büyüyen bir pazar olmaya devam edecek.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 26.10.2020 - 18:03:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Süleyman Küçük Türkücü 26.10.2020 - 06:57

    Tui 'ile çalışanlar 2021 sezonuna dikkat etsin, gerçi bütün acentalara dikkat etmek lazım ama en önemlisi tui.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.