TUI CEO'su Fritz Joussen: Değişim hızlanıyor!

TUI CEO'su Fritz Joussen: Değişim hızlanıyor!
Nisan ayında Alman devletinden KfW garantisinde aldığı 1,8 milyar euro kredinin ardından 1,2 milyar euro kredi daha alan TUI'de değişim hızlanıyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Dünyanın en büyük seyahat grubu TUI, nisan ayında aldığı 1,8 milyar euro KfW garantili kredinin ardından Alman devletiyle büyük bir kredi anlaşması daha yaptı.

Şirket, 1 milyar 50 milyon eurosu KfW garantili kredi ve 150 milyon eurosu ise Ekonomik İstikrar Fonu (WSF) olmak üzere, toplamda 1,2 milyar euro devlet desteği alacak. Böylece TUI'nin Federal Almanya devletinden KfW garantisinde aldığı kredi miktarı 3 milyar euroya yükselmiş oldu.

Yeni kredi paketiyle ilgili açıklama yapan TUI CEO'su Fritz Joussen şunları söyledi:

Değişiklik artık önemli ölçüde hızlanıyor

''Ek istikrar paketi operasyonel işe odaklanmamızı ve grubun yeniden yapılandırılması konusunda ilerlememizi sağlıyor. TUI'deki dönüşümü pandemiden önce başlattık. Bu değişim dijital platform olmaya dönük bir değişim. Bu değişiklik artık önemli ölçüde hızlanıyor.'' dedi.

''Daha fazla önlem almak gerekiyordu''

TUI'nin entegre iş modeli bozulmadı. Yaz tatili tüm pazarlarda gerçekleşmeye başladı. Zamanında muazzam bir maliyet düşürme çalışması başlattık ve bunları hızlı ve tutarlı bir şekilde hayata geçirdik. Ancak salgında aşının veya ilacın ne zaman bulunacağı ve bu durumun pazarlarda nasıl etkiler yaratacağı belirsiz olduğundan, doğru veya yanlış, Federal Hükümetle birlikte daha fazla önlem önlem alma önlem almak gerekiyordu.''

TUI'ye sağlanan finansmanın faizinin yüzde 9,5 olduğu açıklandı.



Bu Haber 13.08.2020 - 10:19:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.