TUI 2020 yılına stratejik dönüşümle giriyor

TUI 2020 yılına stratejik dönüşümle giriyor

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, 2020 yılına önemli stratejik U dönüşleri, tasarruf ve şirket kapanışlarıyla giriyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Geçtiğimiz hafta lüks kruvaziyer markası Hapag-Lloyd'u uluslararası alanda büyütmek için, oraklığı da içeren, yatırımcı arayışında olduğunu açıklayan TUI'ye, Royal Caribbean'den yanıt geldiği belirtildi. Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre Royal Caribbean, hali hazırda TUI ile ortak olduğu TUI Cruise aracılığıyla Alman lüks kruvaziyer pazarına girmek istiyor.

TUI ile Royal Caribbean arasında yapılan görüşmelerde oldukça mesafe alındığı ve anlaşmanın gelecek ay anons edilebileceği kaydedildi. Kaynaklar, görüşmelere ilişkin hala kimi belirsizlikler olduğunu söylerken, TUI ise haberlere ilişkin yapmaktan kaçındı.

Royal Caribbean Hapag-Lloyd ile Alman lüks kruvaziyer pazarına girecek

Sahip olduğu 63 gemiyle dünyanın ikinci büyük kruvaziyer şirketi olan Royal Caribbean için Hapag-Lloyd için mantıklı bir partner olacağı belirtiliyor. Celebrity Crusies ve Azamara gibi iki lüks markayı barındıran ve 2018 yılında Silversea Cruises'u satın alan Royal Caribbean'ın, Hapag-Lloyd ile beraber lüks kruvaziyer pazarına bir adım daha atacağı kaydedildi.

Royal Caribbean dünyanın en büyük ikinci kruvaziyer şirketi

Analistlere göre 5 tane 5 yıldızlı gemisi olan Hapag-Lloyd, yaptığı 320 milyon euro ciroya karşılık 5 milyon euro kar etti. Değeri 1 milyar euro olduğu düşünülen şirketin yüzde 50'sinin satışının, TUI'nin bu yılki karında ciddi bir artış meydana getireceği belirtiliyor.

Wolters’i de satmıştı

TUI'nin stratejik dönüşümü, sadece kruvaziyer ayağında gerçekleşmiyor. Ev ve Kuzey Avrupa tatili spesiyalisti Wolters'i geçtiğimiz ay E-Domizil'e satan şirket, Wolters'in TUI'e çok az sinerji sağladığını, dikey entegrasyon stratejisi çerçevesinde TUI'nin tur operatörlüğüne bağımlılığını daha da azalttığını açıklamıştı.

İtalya pazarından çıkıyor

TUI'nin bir diğer stratejik adımı ise İtalya pazarından çıkmak oldu. 15 Mart itibariyle buradaki tur operatörlüğü faaliyetlerini durduracağını ve buradaki şirketi Tui Italia Srl'i (I Viaggi del Turchese) kapatacağını duyurmuştu. TUI'nin buradaki şirketinin yıllık cirosu 55 milyon euroydu.



Bu Haber 23.01.2020 - 15:07:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.