Trump'tan Türkiye'ye tehdit!

Trump'tan Türkiye'ye tehdit!
ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de de-facto bölge ilan eden PYD-YPG'ye saldırması durumunda Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceklerini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump''ın Twitter hesabından yaptığı açıklamalar Türkiye ile ABD arasında ilişkileri gerdi. Suriye'de son kalan IŞİD bölgelerini vurmaya devam ederek çekilmeye başlayacaklarını ifade eden Trump “Kürtler’e saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtler’in de Türkiye’yi provoke etmesini istemiyoruz.'' dedi.

''SONU OLMAYAN SAVAŞLAR DURUDULMALI''

Suriye'de ABD'nin uzun dönemli IŞİD'i yok etme uğraşısının doğal düşmanları olduğu için en çok Rusya, İran ve Suriye'nin faydalandığını ileri süren Trump, kendi ülkesinin de sonuçtan yarar sağladığını ancak artık askerlerinin eve dönme zamanının geldiğini kaydetti ve "Sonu olmayan savaşları durdurmalı!" ifadelerini kullandı.

KALIN: ÖLÜMCÜL HATA

Twitter hesabı üzerinden ABD Başkanı'na yanıt veren Cumhurbaşkanlığı İbrahim Kalın, şu ifadeleri kullandı:

"Suriyeli Kürtleri PKK ile bir tutmak ölümcül bir hatadır. Türkiye Kürtlerle değil, teröristlerle savaşıyor. Kürtleri ve Suriyelileri tüm terör tehditlerine karşı koruyacağız.

Teröristler sizin müttefikiniz olamaz. Türkiye, ABD'den iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı onurlandırmasını ve bu durumun teröristlerin propagandasıyla gölgelenmesini istememektedir. DAEŞ, PKK, PYD ve YPG arasında hiçbir fark yoktur. Onlara karşı savaşmayı sürdüreceğiz"



Bu Haber 14.01.2019 - 08:40:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.