Trump tüm Avrupa'ya uçuş yasağı getirdi

Trump tüm Avrupa'ya uçuş yasağı getirdi
Koronavirüs salgını nedeniyle uçuşları durduran ülkelere her gün yenileri ekleniyor. Son olarak ABD, tüm Schengen bölgesinden yapılan uçuşları bir ay boyunca askıya aldı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa ülkelerinden ABD'ye yapılan tüm uçuşları bir ay süreyle yasakladıklarını duyurdu. Yasakların 12 Mart Cuma günü gece yarısından sonra başlayacağını belirten Trump, uçuş yasağı getirilen ülkelere İngiltere'nin dahil olmadığını kaydetti.

Virüsü ABD’ye Avrupalı gezginler getirdi

Salgının başladığı dönemde hızlıca harekete geçmeyen Avrupa ülkelerini suçlayan Trump, virüsün Avrupalı gezginler tarafından ABD'ye taşındığını ileri sürdü.

''Çin'e karşı erken hareket ederek hayat kurtarıcı bir hamle yaptık. Şimdi de aynı hamleyi Avrupa ülkeleri için yapıyoruz'' diyen Trump, koşulların değişmesi durumunda uçuş yasağının yeniden gözden geçirileceğini ifade etti.

Uçuş yasağı 26 ülkeyi kapsıyor

ABD'nin aldığı uçuş yasağı, Schengen ülkeleri olarak bilinen Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre'yi kapsıyor.



Bu Haber 12.03.2020 - 08:13:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.