Trabzon'da Kuveytli turiste yumruklu saldırı Arap basınında

Trabzon'da Kuveytli turiste yumruklu saldırı Arap basınında

Trabzon’da bir vatandaşın Kuveytli turisti yumruk atarak yaralamasının ardından olay Arap basınında ve sosyal medyada gündem oldu.


Trabzon’da polis iki Kuveytli turistin tartışmasını yatıştırmaya çalışırken bir şahsın olaya müdahil olarak turistlerden birine yumruklaması ve yaralanmasına sebep olması Arap basınının ve sosyal medyanın gündeminde.

Kuveytli turistin ailesinin önünde darp edildiği belirtilen haber "Şok sahneler" başlığıyla yayınlandı.

Kuveytli bir iş adamı, Türkiye'deki mülk ve yatırımlarını satma kararı aldığını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan iş adamı, şu ifadeleri kullandı:

“Konut ve yatırım amaçlı gayrimenkul sahibi olan ve Türkiye'de ticari ilişkileri olan bir Kuveyt vatandaşıyım. Türkiye'de sahip olduğum her şeyi satma ve tüm iş ilişkilerimi durdurma niyetimi duyuruyorum, çünkü Türklerin Araplara ve Körfez halkına hakaret ettiği ve şiddetlerinin yetkililerden korkmadan veya dinin öğretilerine saygı duymadan kamuoyunda sindirme noktasına ulaştığı için bu ülkede kendimi güvende hissetmiyorum. Aileme ve sevdiklerime Türkiye'ye seyahat etmemelerini ve mülklerini mümkün olan en kısa sürede elden çıkarmalarını tavsiye ediyorum”

Kuveytliler olaya tepki gösterirken Türkiye'ye turizm seyahatlerinin durdurulması çağrısı yapıldı. Olaya ırkçılık diyen ve hükümetlerine çağrıda bulunan Kuveytlilerin attığı tweetlerin bazıları şöyle oldu:

"Türk hükümetinin sessizliğine rağmen hâlâ ailenizi ve arkadaşlarınızın önünde hakarete uğramak, dövülmek ve belki de öldürülmek üzere Türkiye'ye gitmeyi istiyor musunuz? Türkler Araplara saygı duymayı öğrenene kadar Türkiye'ye ve Türk mallarına turizmi boykot etmek görev haline geldi. Neden Batılı insanlara yönelik saldırılar görmüyoruz?"

"Ne yazık ki ırkçılık birden fazla vakaya ve üst sınıra ulaştı. Türkiye'nin turizm açısından güvenli olmadığına kanaatim ne yazık ki daha da arttı. Allahım yaralıya şifa ver."

“Arap dünyası tepkili”

Öte yandan AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt ise olayın görüntülerini paylaşarak “Arap dünyası tepkili, bu aptal ve vahşi ırkçılık ülkeyi büsbütün yalnızlığa ve yıkıma götürecek. Araplar Türk mallarını protesto çağrılarını dillendirmeye başladı. İçimizdeki beyinsizler yüzünden uçurumun eşiğindeyiz. Akl-ı selim galip gelmeli” dedi.

“Böyle bir olayla bölgeyi zedelemek doğru değil”

Gazete Duvar'dan Fatih Saygın'ın haberine göre Trabzon Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, olayın Trabzon'da daha önce olmadığını ve kente mal edilmemesi gerektiğini ifade etti. Çavga, "Yaşanan olayın 'Arap turiste saldırı' olarak değerlendirmesi kent adına doğru olmaz. Bu hadise Avrupalı turistle de olsa yerli turistle de olsa göçmenlerle de olsa üzücü ve kentin gerçek tutumuna aykırı bir olaydır. Trabzon misafirperverliği ve sıcakkanlılığı ile öne çıkan bir şehirdir. 2014'ten bu yana Körfez ülkelerinden yoğun bir şekilde şehrimize ve bölgemize Arap turistler geliyor. Trabzon'da Arap turistler bu zamana kadar önemli bir sıkıntı yaşamadı. Trabzon'da ve bölgede kendilerine iyi davranılmasa 9 yıldır bu turizm hareketliliği artarak devam etmezdi. Böyle bir olayla Trabzon'u ve bölgeyi zedelemek doğru değil" değerlendirmesinde bulundu.

 



Bu Haber 18.09.2023 - 09:13:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.