Turizm Güncel
DOLAR49.0348+0.0164+%0.03EURO55.3963-0.2605-%0.47STERLİN64.9812-0.2062-%0.32ALTIN6.603,03+16.5533+%0.25DOLAR49.0348+0.0164+%0.03EURO55.3963-0.2605-%0.47STERLİN64.9812-0.2062-%0.32ALTIN6.603,03+16.5533+%0.25
|78 okunma

Trabzon turizminde hedef Çin pazarı

Trabzon’un turizm potansiyelini artırmak için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile TİSAD arasında bir görüşme yapıldı.

Trabzon turizminde hedef Çin pazarı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) heyeti ile buluştu. Bakan Ersoy, görüşmede Trabzon’un tanıtımını, turizm altyapısının geliştirilmesini, destinasyon çeşitliliğinin artırılmasını ve turizm hareketliliğinin tüm yıla yayılmasını ele aldıklarını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, TİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çavga ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul etti. Trabzon turizminin mevcut durumu ve gelişim imkanlarının değerlendirildiği görüşmede, şehrin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin ulusal ve uluslararası alanda daha güçlü tanıtılmasına ilişkin çalışmalar ele alındı.

Trabzon’un sahip olduğu yayla, doğa, kültür, gastronomi ve kıyı turizmi imkanlarının daha da çeşitlendirilerek, daha geniş kitlelere ulaştırılmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı. Görüşmenin önemli başlıklarından birini Çin pazarından Trabzon’a yönelik turist hareketliliğinin artırılması oluşturdu.

“TRABZON’UN TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRACAĞIZ”

Bakan Ersoy görüşme sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Bakan Ersoy paylaşımında, “Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Çavga ve beraberindeki heyetle Bakanlığımızda bir araya geldik. Trabzon'un turizm potansiyelini daha etkin değerlendirmek amacıyla şehrimizin tanıtımını, turizm altyapısının geliştirilmesini, destinasyon çeşitliliğinin artırılmasını ve turizm hareketliliğinin yılın tamamına yayılmasını ele aldık. Çin pazarından Trabzon'a yönelik turist hareketliliğinin artırılması; şehrimizin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin uluslararası alanda daha güçlü tanıtılması ile alternatif turizm imkanlarının geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunduk. Nazik ziyaretleri ve Trabzon turizmine yönelik katkıları için kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz moderasyon onayından sonra yayınlanacaktır.

Yorum göndererek KVKK Aydınlatma Metni uyarınca kişisel verilerinizin işlenmesini kabul etmiş olursunuz.