Tourism Review Türkiye'nin turizme geri dönüşünü yazdı

Tourism Review Türkiye'nin turizme geri dönüşünü yazdı

Tourism Review Türkiye'nin turizm alanındaki değişimini ve canlanmasını yazdı. 


Tourism Review'da yer alan habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre geçtiğmiz yıl 37 milyon ziyaretçi ağırlayan Türkiye, bu yıl 40 milyonun üzerinde bir ziyaretçi ağırladı. 

2019 yılına kadar 48 milyon turist ağırlamayı hedeflediklerini dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 2019 yılında da önemli bir artış beklediğini ifade etti. 

HEDEF İNGİLTERE VE ALMANYA

Bakan Ersoy önümüzdeki süreçte reklam bütçelerini arttırarak Avrupa'ya odaklanmak ve özelikle İngiliz ve Alman ziyaretçileri yeniden kazanmak istediklerini vurguladı. 

Bakan Ersoy, Rusya ve Suudi Arabistan'dan gelen konukların da hedef kitle arasında yer aldığını belirtti.

Genel rakamlara bakıldığında bir artış görülse de, Türkiye'nin kaynak pazarlarından biri olan Almanya'dan gelen ziyaretçi sayısında önemli bir düşüş var. 2015 yılında Türkiye'ye 6 milyona yakın Alman ziyaretçi geldi.

Ocak-Ekim arasındaki verilere bakıldığında en fazla ziyaretçinin 5 milyon kişi ile Rusya'dan geldiği görülüyor. İngiltere'den gelen ziyaretçi sayısı ise 1 milyon 890 bin. 

OTEL FİYATLARI YÜKSELİŞE GEÇTİ

Rezervasyon oranları yükselirken otel fiyatları da artışa geçti. Eylül ayında yüzde 0.8 oranında artarak 70,8 seviyesine yükselirken ilk dokuz ayda ortalama yüzde 66,8 oldu. Aynı dönemlde bir otel odasının ortalama fiyatı oda başına gecelik yüzde 5,1 artarak 72,1 euro oldu. İstanbul için ortalama gecelik fiyatlar ise 66 eurodan 82,6 euroya yükseldi. 

YAŞANAN ÇATIŞMALAR ZİYARETÇİLERİ ENGELLEMİYOR

Bir başka detay ise Türkiye şu anda birkaç ülke ile çatışma içinde olmasına rağmen, bu ülkelerden gelen ziyaretçi sayısının düşmüyor. Ocak ve ekim ayları arasında İsrail'den gelen ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse yüzde 15 arttı. Mısırdan gelen ziyaretçi sayısında yüzde 50 oranında bir artış görülürken Ermenistan'dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 8 oranında arttı.

DÖVİZDEKİ DALGALANMA BİR SORUN OLARAK GÖRÜLMÜYOR

Seyahat uzmanları Türkiye ekonomisindeki dalgalanmaları bir sorun olarak görmüyor. Türk lirası bu yıl euro ve dolar karşısında değerini yüzde 40 kaybedereken enflasyon yüzde 24'e yükseldi. Oteller euro, pound ve dolar cinsinden oranlarını beyan etmeye devam ettikleri için bu durumdan faydalanabiliyor ve yüksek döviz kurları sayesinde tatil başına kazandıkları lira önemli ölçide artıyor. 

Ekonomide bir ihracat ürünü olan turizm krizin ana kazananlarından biri oldu. Türkiye için en önemli olansa turizmin yeniden canlanmaya başlamış olması. Ziyaretçiler, politik olaylar, çatışmalar veya krizden bahsetmek yerine yeniden Türkiye'de ilginç destinasyonlardan bahsetemeye başladı.



Bu Haber 25.12.2018 - 09:56:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.