Torba yasada tahsisli turizm arazileri ile ilgili önemli detay

Torba yasada tahsisli turizm arazileri ile ilgili önemli detay
Hükümet, 2018-2020 dönemine ilişkin Orta Vadeli Palan (OVP) hedeflerine ulaşmak için yeni bir torba yasa hazırladı. Yasada, büyük tepki çeken yüzde 40 MTV zammının yanında başka vergi artışları ve özelleştirmeler de yer alıyor.


Hükümetin 2018-2020 Orta Vadeli Plan hedeflerine ulaşmak için hazırladığı torba yasada, pek çok ekonomik 'düzenleme' yer alıyor. MTV'nin yüzde 40 arttırılması, gelir vergisinin yüzde 30'a, kurumlar vergisi oranının ise yüzde 22'ye çıkarılmasının yanında, şans oyunları ikramiyelerinden alınan vergi oranı yüzde 10'dan yüzde 20'ye yükseltiliyor. Önümüzdeki 3 yılda toplam 30 milyar liralık özelleştirme yapmayı hesaplayan hükümet, 28 milyar liralık 'tedbir' paketini hayata geçirecek.



Yeni torba yasada, turizmcilere tahsis edilen arazilerin üst kullanım hakkının 49 yıl uzatılması veya arazinin kiracıya satılması planlanıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, tahsisli turizm arazileri ile ilgili düzenleme konusunda şunları söyledi:

İSTEYEN SÜREYİ UZATACAK İSTEYEN SATIN ALACK

"Hazineden alırken 49 yıla kadar irtifak hakkı tesis edilmiş ancak şimdi görüyoruz ki bunların birçoğunun süresi bitmek üzere. Beş yıl, on yıl süresi kalan işletmeler var. Bu işletmelerimiz buralarda yatırım yapmak istiyor. Bankalardan kredi kullanmak istiyorlar, süre çok az kalınca bu imkanları kullanamıyorlar. Hükümet olarak turizm sektörünün içinde bulunduğu durumu da dikkate alarak bu işletmelerimize bir imkan getirmek istedik. Bu düzenleme yasalaşırsa, 49 yıllık kira süresinin bitimine ne kadar kalırsa kalsın yeniden kira süresini 49 yıla tamamlayacağız. Yatırımcımız isterse, bu yeri bedelini ödeyip satın da alabilecek. Böylece ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayan bu turistik tesislerde yeni yatırımlar yapılacak, Türk turizmi kazanacak."

BÜYÜME VE DOLAR KURU TAHMİNLERİ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından açıklanan 2018-2020 OVP'ye göre, dolar kuru 2017 için 3.56, 2018 için 3.70 ve 2019 için 3.88 olarak öngörlüyor. Aynı yıllar için büyüme oranları ise (her bir yıl için) yüzde 5.5 olarak hedeflendi.



Bu Haber 28.09.2017 - 09:55:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Aslan Kral 30.09.2017 - 02:06

    Tüm Antalya sahil şeridindeki kiralık yerleri satın. Satın ki onlar da yabancılara satsın. 10 yıl sonra bir bakmışsınız Antalya başka bir ülke olmuş.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.