Torba yasada elmas ihtiyaç, benzin lüks

Torba tasarıya eklenen bir maddeyle elmas ve inci gibi kıymetli taşlardan alınan ÖTV tamamen kaldırıldı. Vergi mevzuatına göre elmas lüks mal grubundan çıkarken benzin hatta buzdolabı lüks grupta kaldı.


Kamu alacaklarına af getiren torba tasarının son gün görüşmelerinde sürpriz eklemeler yapıldı. AK Parti milletvekillerinin önergeleriyle torba tasarıya yeni düzenlemeler eklendi.

Gerekçe KDV alınması

Meclis’in açılacağı 1 Ekim’de görüşmelerine devam edilecek torba tasarıya gece yarısı eklenen bir maddeyle elmas, inci ve kıymetli taşlar üzerindeki yüzde 20'lik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tamamen kaldırıldı. Buna gerekçe olarak kıymetli taşlardan KDV alınacak olması gösterildi. Oysa yürürlükteki vergi mevzuatı ÖTV ve KDV’nin birlikte uygulanmasını engellemiyor.

'Lüks grup'tan çıkarıldı

Halen benzin, LPG, doğalgaz, beyaz eşya hatta çalar saatli radyo dahil çok sayıda üründen hem ÖTV hem KDV alınıyor. Yeni düzenlemeyle buzdolabı, elektrikli süpürge gibi temel ihtiyaç malları lüks mal grubunda kalırken elmas lüks tüketim malı grubundan fiilen çıkmış oldu.
Eklenen başka bir maddeye göre de, devlet vatandaşın arsasından, tarlasından ya da evinin üzerinden geçirdiği köprü için artık kamulaştırma bedeli ödemeyecek. (Bugün)


Bu Haber 15.08.2014 - 10:48:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.