Topkapı Sarayı'nın idaresi Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alındı

Topkapı Sarayı'nın idaresi Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alındı
Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan Topkapı Sarayı, yeni kararnameyle birlikte Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı'na bağlandı.

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yapılan değişiklikle, daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı'na bağlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamede, Topkapı Sarayı’nın yönetim, restorasyon, tanıtım hizmetleri de dahil olmak üzere tüm hizmetlerinin Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devredildiği belirtildi.

Kararnameyle, Topkapı Sarayı’nın bütün varlıklarının, çalışanlarının, sözleşmeler uyarınca yapılmakta olan restorasyon işlerine ilişkin bütün işlerin Milli Saraylar Başkanlığına, başka bir işleme gerek kalmaksızın devredilmesi öngörülüyor.

Kararnamenin geçici birinci maddesine eklenen 6. fıkrada; Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'ne ait olanlar dahil, her türlü borç, alacak, verecek, sözleşme, açılmış ve açılacak olan davalar ve yükümlülüklerin Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı'na devredildiği belirtildi.



Bu Haber 06.09.2019 - 08:37:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.