TL’nin değer kaybı ve Türk turizmindeki canlanma Yunanistan turizmine yarıyor

TL’nin değer kaybı ve Türk turizmindeki canlanma Yunanistan turizmine yarıyor
Türkiye ekonomisindeki çalkantılar ve turizmde yaşanan canlanma, Yunanistan'la ortak turizm projelerini yeniden hızlandırdı. Yunanistan ile Türkiye arasında düzenlenen ortak turizm paketlerinde yüzde 6-8’lik artış bekleniyor.

Uzun bir aradan sonra Türkiye’nin Doğu Akdeniz turizm denklemine dinamik bir şekilde geri dönüşü ve Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesi Yunanistanlı turizm acentelerini ve gemicilik sektörü temsilcilerinin yüzünü güldürüyor.
Duvar Gazetesi’nden Nikolaos Stelya’nın haberine göre, Yunanistan’da Doğu Akdeniz turizm noktalarının kademeli olarak “yeniden açılması”, önümüzdeki sezona dair Yunanistan turistik gemi sektörü için umutları yeşertiyor.

Atina’daki son verilere göre turistik yolcu gemisi ziyaretleri 2016 ile karşılaştırıldığında, 2017 yılında yüzde 20 oranında düşüş kaydetti. Bu düşüşte Türkiye’deki çalkantılar ve Doğu Akdeniz’e hâkim olan gergin atmosfer önemli rol oynadı.

ORTAK PAKETLER

Yunanistan’ın turizm sektörünün temsilcilerine göre yaklaşan yaz sezonu, Türkiye’nin turistik gemi seyahatlerinde uğranacak noktalardan biri olarak yeniden adından söz ettireceğini gösteriyor. Bu gelişme Yunanistan’ın çıkarlarına hizmet ediyor. Zira uluslararası turizm acenteleri Türkiye ve Yunanistan’ı ortak bir gidilecek yerler paketi olarak müşterilerine sunuyor.

YÜZDE 6-8’LİK ARTIŞ BEKLENİYOR

Son öngörüler çerçevesinde Yunanistan Gemi Sahipleri ve İlişkili Üyeler Birliği (EEKFN) 2019 için tahminlerini revize etti. Buna göre 2019 döneminde yüzde 6-8 bandında artış bekleniyor. Geçen yıl bu dönemde yüzde 2-3 bandında artış beklenmekteydi.

TÜRKİYE’NİN SUNDUĞU CAZİP İMKANLAR

Yunanistan basınına konuşan birlik başkanı Theodore Kontes şunları kaydetti:

“Türk yetkilileri, tur operatörlerini geri kazanmak için proaktif bir strateji izliyor. Dönemlere, turist sayısına ve yanaşma adetine göre Türkiye’deki liman ücretlerinde indirimlere gidiliyor. İstanbul öncü liman rolüne yeniden soyunuyor. Gemilere cazip fiyatlar ve imkanlar sunuyor.”

YUNANİSTAN TÜRKİYE MODELİNİ UYGULUYOR

Türkiye’nin sunduğu bu yeni imkanlar Yunanistan turist sektörünün amaçlarına da hizmet ederken, bir yandan komşu ülkenin kendi imkanlarını arttırması için itici güç rolü oynuyor. Kontes’e göre Yunanistan Türkiye’nin açtığı yoldan yürüyüp kendi limanlarının sunduğu hizmetleri geliştiriyor ve komşu ülke ile beraber bol kazançlı bir 2019 yazına hazırlanıyor.

TÜRK LİRASININ DEĞER KAYBI

Yunanistan turizm sektörü temsilcilerine göre Doğu Akdeniz’deki turistik canlanmanın öbeğinde bir başka gelişme de önemli rol oynuyor. Türk lirasının aşırı değer kaybı yabancı turistler açısından Türkiye’yi daha da çekici kılıyor. Bu bağlamda gerek yabacı gerekse de Yunanistanlı tur operatörleri ve turistik gemi işletmecileri açısından ortak Yunanistan-Türkiye paketleri daha da çekici bir hal alıyor.


Bu Haber 14.03.2019 - 09:45:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ahmet Hamza 14.03.2019 - 02:33

    Yunanistan Turkiye Modelini uyguluyor demissiniz, dogru olamaz , yoksa heryeri beton yapip , plajlari halka kapatip, butun esnafi batirip, sonra Dunyanin en paspal turistlerine hersey dahil ne yersen , ye ic sic , 3 kurus para ode, batan esnafin yerini pis pis mafya tarikatci tarzi garip bir kitle alsin, bu sefer tatil yoreleri iyice bitsin, paralii turist hic ugramasin , her yeri cakal kılıklı insaatcilar sarsin, modelini uyguluyorsa , Yunanistana basarilar ama sanmam

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.