TL ve Altın korumalı hesaplar için tebliğ

TL ve Altın korumalı hesaplar için tebliğ

Türk Lirası ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat Ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğler Resmi Gazete’de yayımlandı.

 


Döviz ve altın hesaplarından TL mevduat ve katılım hesaplarına dönüşümde, her gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından 11:00'de kur belirlenmesi uygulaması Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğlerle kaldırıldı.

Tebliğ değişikliği ile daha önce "Döviz tevdiat hesapları ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarında bulunan dövizin Türk lirasına çevrildiği gün saat 11:00’de Merkez Bankası tarafından ilan edilen döviz alış kurunu," olarak belirlenen dönüşüm kuru tanımı "Döviz tevdiat hesapları ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarında bulunan dövizin Türk lirasına çevrildiği gün Merkez Bankası'nca belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen döviz alış kurunu," şeklinde değiştirildi.

Merkez Bankası tebliğine göre yayımlanan konuya ilişkin değişiklikleri içeren iki ayrı uygulama vade sonu döviz kuru belirlenmesinde de geçerli olacak.

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğin 4. maddesine eklenen ibarede, “Katılma hesabına sağlanacak getirinin Merkez Bankasının katılım bankaları ile açık piyasa işlemleri kapsamında yaptığı bir hafta vadeli geri satım vaadi ile alım işlemlerinde oluşan maliyetten düşük olması halinde aradaki farkı katılım bankacılığı esasları çerçevesinde katılım bankası karşılayabilir, karşılanmayan kısım için Merkez Bankasınca ödeme yapılmaz.” ifadeleri yer aldı



Bu Haber 31.12.2021 - 10:30:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.