Titanik’e turistik gezi düzenleyen denizaltının enkazı bulundu

Titanik’e turistik gezi düzenleyen denizaltının enkazı bulundu

ABD'li yetkililer, Titanik enkazına 488 metre mesafede Titan'ı bulduklarını ve içindeki beş kişinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı.


Amerika Birleşik Devletleri Sahil Güvenliği, Titanik gemisinin enkazına düzenlenen turistik turda kaybolan Titan adlı küçük denizaltının bulunduğunu ve 5 kişinin de yaşamını yitirdiğini duyurdu.

'OceanGate Expeditions' adlı şirketin Titanik enkazına düzenlediği turlarda kullandığı Titan adlı 6.4 metre uzunluğundaki denizaltı, dalıştan yaklaşık 2 saat sonra içindeki 5 kişiyle beraber pazar günü kaybolmuştu.

96 saatlik oksijen kapasitesi nedeniyle denizaltıyla irtibatın kesilmesinin hemen ardından arama çalışmaları başlatıldı. Ancak Titan'ın enkazına perşembe günü ancak ulaşılabildi.

Euronews’te yer alan habere göre, ABD'li yetkililer, Titanik enkazına 488 metre mesafede Titan'ı bulduklarını ve içindeki beş kişinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

ABD Sahil Güvenliği'nden Tümamiral John Mauger, 'feci bir gemi patlaması' olduğunu söyleyerek, patlamanın yeri ve zamanını söylemek için erken olduğunu ifade etti.

Denizaltı uzmanı Paul Hankin ise enkazın 5 parçaya ayrılmasının 'olayın ne kadar feci olduğunun göstergesi' olduğunu söyledi. Hankin, "Aşağıda ne olduğunu tam olarak belirlemek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.

OceanGate firması: 5 kişinin tamamının öldüğüne inanıyoruz

Titanik'in enkazına dalış yaparken kaybolan denizaltının sahibi OceanGate firması, denizaltıda bulunan 5 kişinin tamamının öldüğünü duyurdu.

Açıklamada tur yolcularının OceanGate Yönetim Kurulu Başkanı Stockton Rush ile birlikte Pakistanlı iş insanı Şehzade Davut ve 19 yaşındaki oğlu Süleyman,  İngiliz iş insanı Hamish Harding ile Titanik uzmanı Paul-Henri Nargeolet olduğu duyuruldu.



Bu Haber 23.06.2023 - 10:14:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.