Titanik enkazına turist götürürken kaybolmuştu: Denizaltında oksijen bitti

Titanik enkazına turist götürürken kaybolmuştu: Denizaltında oksijen bitti

Titanik'in enkazını incelemek için okyanusun dibine yolculuk düzenledikten kısa bir süre sonra bağlantısını kaybeden araçta oksijen seviyesinin resmi olarak bittiği belirtiliyor.


Hafta sonu 1912 yılında batan yolcu gemisi Titanik'in enkazını incelemek için okyanusun dibine yolculuk düzenledikten kısa bir süre sonra bağlantısını kaybeden OceanGate Expeditions isimli şirkete ait Titan isimli araçtaki oksijen resmi olarak bitti.

Sözcü’nün haberine göre, 12 bin 500 feetlik derinliğe inmek için yola çıkan araçla bağlantı kısa bir süre sonra koparken, yetkililer perşembe günü Türkiye saatile ile 14.08’de araç içerisindeki oksijenin biteceğini duyurmuştu. Okyanusun altından güzel haberler beklenirken, kritik eşik geçildi.

Araçta şirketin CEO’su Stockton Rush’ın yanı sıra İngiliz milyarder Hamish Harding, Fransız denizci PH Nargeolet, Pakistanlı iş insanı Shahzada Dawood ve oğlu Süleyman Dawood'un  bulunduğu ifade ediliyor.

Yetkililer okyanusun derinliğindeki araçta oksijenin bitmiş olma ihtimalinin büyük olduğunu açıklarken, karbondioksit seviyesinin artmasının araç içerisinde uyuşturucu etkisi yaratabileceği belirtildi. Uzmanlar, araç içerisindeki elektrik düzeneği dolayısıyla karbondioksit seviyelerinin çok yükseleceğini belirtti.



Bu Haber 22.06.2023 - 16:36:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.