''THY'nin değeri neredeyse BİM'in yarısı kadar''

''THY'nin değeri neredeyse BİM'in yarısı kadar''

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Türk Hava Yolları yönetimini eleştiren bir yazı kaleme aldı.


Varlık Fonu'na devredilen Türk Hava Yolları'nın beter gale getirildiğini savunan Murat Muratoğlu, şirket hisselerinin son bir yılda yüzde 23 değer kaybettiğine dikkat çekti. Filosunda 344 uçak bulunan THY'nin piyasa değerinin sadece 2 milyar 850 milyon dolar olduğunu ifade eden Muratoğlu, ''Tabi 11 milyar dola da borcu var. Bırakın orta boyu, neredeyse küçük şirket değerinde… Fiyatı düştükçe düşmüş… Utanmasa KOBİ olacak! Kamu bankalarına ucuz kredi için baş vuracak. Hani BİM marketleri var ya, THY'nin ederi neredeyse onun bile yarısı kadar! BİM'in piyasa değeri 5 milyar 30 milyon dolar!'' ifadelerini kullandı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın şirketin yocu hedefini 4 milyon, gelir hedefini ise 600 milyon dolar düşürdüğünü hatırlatan Muratoğlu, ''Bahane olarak İstanbul Havalimanı'na taşınma süreci, Boeing uçaklarında çıkan sorunlar öne sürülebilir de, bu durum iki THY'nin neden bir ENKA İnşaat şirketi kadar ettiğini açıklamaz!'' dedi.



Bu Haber 28.10.2019 - 09:35:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • HAYRULLAH GÜR 29.10.2019 - 02:04

    sayın muratoğlu iddia ettiginiz gibi thy nin durumu gercekten vahimse sizden ricam konuyu daha iyi anlayabilmek ve analiz edebilmek adına thy ile aynı katogorideki bir uçak firmasının karşılaştırmasını bir analiz halinde yaparsanız memnun olurum.Eminim ki içinde bulunulan durumu daha iyi anlatıcaktır .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.