THY’nin boğazdaki oteli açılışa hazırlanıyor, işletmeci hala belli değil

THY’nin boğazdaki oteli açılışa hazırlanıyor, işletmeci hala belli değil

Türk Hava Yollarının Ortaköy’deki Fehime ve Hatice Sultan yalılarını otele dönüştürme projesine sona yaklaşıldığı, ancak oteli kimin işleteceğinin hala belli olmadığı belirtiliyor.


Türk Hava Yollarının (THY) Ortaköy’deki Fehime ve Hatice Sultan (Naime Sultan) yalılarının otele dönüşümü için çalışmalar tamamlanmak üzere. Hürriyet yazarı Uğur Cebeci’nin haberine göre, otel tamamlanmasa da seçimden önce temsili bir açılış töreni düzenlenmesi ve açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.

Başta renovasyon projesini yürüten fakat sonrasında ortaklıktan ayrılan THY’nin ikram şirketi DO&CO’nun 11 Mayıs’ta otelde bir sunum düzenleyeceği öğrenildi.

Öte yandan oteli kimin işleteceği konusunda hala belirsizlik olduğu belirtiliyor.

Uğur Cebeci’nin yazısının tamamı şu şekilde:

“Ortaköy’deki Fehime ve Hatice Sultan (Naime Sultan) yalılarının otele dönüşümü için THY yıllar önce işe başladı. Önce ikram şirketi DO&CO ile proje yürütüldü ama sonra DO&CO ortaklıktan ayrıldı. Bu arada mülk sahipliği konusunda İBB ile sorunlar yaşandı. Yalıların devlete devri işlemi uygulanarak bu konudaki tartışmalar durduruldu.

THY iki yalının renovasyonu dışında otelde bin kişilik bir balo salonu ve yerin altında garaj inşaatları da yaptırdı. Son aylarda inşaat hızı artırıldı. Otelin seçimden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması hedeflendi. Otel bitmese de temsili bir açılışın yapılacağı gelen bilgiler arasında.

Otelin işletmesi için dünyaca ünlü gruplarla görüşmeler yapıldı ama hâlâ hangi grupla çalışılacağı netlik kazanmadı. Bu arada 11 Mayıs’ta otelde bir sunum düzenlenecek. Ve Turkish DO&CO’nun Türk Hava Yolları için hazırladığı yeni ikram tanıtımı yapılacak. Ünlü gurmelerin tadım yapması sağlanacak.

Butik otelin Mimarı İngiliz David Chipperfield. Muhteşem işlerde imzası olan bir mimar. İçinde 95 Boğaz manzaralı oda var. Kral dairesi ve birbirine geçişli odalar dahil. Odalardan bakıldığında karşı tarafın sadece yeşillikleri görünüyor. Yüksek tavanlardaki süslemeler elden geldiğince korunmuş.”



Bu Haber 14.04.2023 - 10:24:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.