THY'nin Arnavutluk'ta ortak olduğu Air Albania'da ne kadar hissesi var?

THY'nin Arnavutluk'ta ortak olduğu Air Albania'da ne kadar hissesi var?
Arnavutluk'ta Türk Hava Yolları ortaklığında kurulan Air Albania uçuşlara başlıyor. THY, MDV Investment ve Arnavutluk devletinin ortaklığında kurulan şirkette THY, yüzde 49'la en büyük hisseye sahip.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Şirketin operasyona başlaması dolayısıyla başkent Tiran'daki Rahibe Teresa Havalimanında düzenlenen törene, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Arnavutluk hükümetinden bakanlar, THY yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Air Albania'nın küresel bir aktör olan THY garantisine sahip uzun soluklu ve stratejik bir kurum olduğunu dile getirdi.

Air Albania'da Arnavut devletinin de doğrudan hissesi bulunduğunu vurgulayan Rama, vatandaşların çıkarlarını temsil etmek adına garantör olarak var olduklarını ifade etti.

İlk uçuşunu 80 Arnavut öğrenci ile İstanbul'a yapacak olan Air Albania, Roma Londra Milan gibi Avrupa'nın önde gelen kenetlerine de uçuş yapacak. Air Albania'nın bütçeli hava yolu şirketi olarak Arnavutluk halkna uçuş imkanı sağlayacağı ifade ediliyor.

Şirketin yüde 49'u Türk Hava Yolları'nın, yüzde 41'i MDV Investment'ın, yüzde 10'u ise Arnavutluk devleti adına Albacontrol'ün kontrolünde olacak.



Bu Haber 15.09.2018 - 11:38:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.