THY'den 'low cost' uygulamaları

THY'den 'low cost' uygulamaları

Türk Hava Yolları, low cost (ucuz hava yolu) hava yolu şirketlerinde görülen bazı uygulamaları hayata geçirdi.


Ekonomik kriz nedeniyle THY, ucuz hava yolu şirketlerinde görülen bazı uygulamaları hayata geçirdi. EcoFly isimli paketle, bundan böyle internetten koltuk seçimi yapılamayacak ve bagaj hakkı düşürülecek.

Sözcü'de yer alan habere göre, yükselen bilet fiyatları nedeniyle iç hatlarda eskisi kadar bilet satamayan THY, ekonomi sınıfı iç hat uçuşlarda bütçeli hava yolu şirketlerinde görülen farklı ücret tarifelerini devreye aldı. İç hat uçuşlarını kategorilere ayıran THY'nin EcoFly paketinde artık önceden koltuk seçme imkanı bulunmayacak. Bu pakette ayrıca, bagaj hakkı da 15 kilogram olacak. EcoFly paketinde 1-12 saat kala iade ise, 150 TL kesinti yapılarak uygulanacak. Söz konusu tarifeler, yurt içi ve KKTC uçuşlarında geçerli olacak.

THY'nin diğer tarifeleri ise ExtraFly ve PrimeFly olarak tanımlandı.

ExtraFly seçeneğinde ise, 20 kilogram bagaj, 1 parça 8 kilogram kabin bagajı, ücretsiz koltuk seçimi, 250 ekstra bonus mil, ücretli bilet değişikliği ve kesintili iade hakkı sunulurken, PrimeFly’da ise 25 kilogram bagaj, 1 parça 8 kilogram kabin bagajı, ücretsiz koltuk seçimi, 500 ekstra bonus mil, ücretsiz bilet değişikliği ve 12 saate kadar kesintisiz iade hakkı  veriliyor.


Bu Haber 24.09.2019 - 15:17:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.