THY’den Boeing 737 MAX 9 kararı

THY’den Boeing 737 MAX 9 kararı

Türk Hava Yolları, Alaska Airlines'ın Boeing 737 MAX 9 uçağında yaşanan olay nedeniyle THY filosunda bulunan 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağın tedbir amaçlı incelenmesi için seferden çekildiğini duyurdu.


ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Alaska Hava Yolları’na ait bir Boeing 737 MAX 9 tipi uçağın gövdesinden parça kopması nedeniyle acil iniş yapması üzerine, benzer konfigürasyona sahip 171 uçağın geçici olarak uçuşlarına yasak getirdiğini duyurdu.

FAA’nın kararının ardından açıklama yapan Boeing, güvenliklerinin en önemli öncelikleri olduğunu vurguladı ve etkilenen uçaklarla aynı konfigürasyona sahip 737-9 uçaklarının derhal denetlenmesi gerekliliğini ifade etti.

THY 737 MAX 9 uçaklarını seferden çekti

Türk Hava Yolları (THY) ise filosundaki 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağın seferden çekildiğini duyurdu.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Alaska Airlines'ın Boeing 737 MAX 9 uçağında yaşanan olay akabinde otoritelerin ön incelemesi sonucunda THY filosunda bulunan 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağın da tedbir amaçlı incelenmesi istenmiştir. Olaydaki teknik inceleme süreci tamamlanıp, otoritelerce talep edilen önlemler alınana kadar THY, filosundaki 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağını ilk inecekleri havalimanında operasyondan çekme kararı almıştır. Uçuş emniyeti en önemli önceliğimizdir."



Bu Haber 08.01.2024 - 09:34:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.