THY ve Pegasus’tan deprem bölgelerine rezervasyon uyarısı

THY ve Pegasus’tan deprem bölgelerine rezervasyon uyarısı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin etkilediği illerden rezervasyonsuz tahliye uçuşu gerçekleştirme kararı alan THY ve Pegasus, rezervasyonlara yeniden başlandığını duyurdu.


Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından tahliye uçuşları gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Hava Yolları, bölgeden yapılacak uçuşlarda rezervasyon uygulamasını 13 Şubata kadar kaldırmıştı.

Bölgedeki internet ve sistemsel problemlerin büyük oranda çözüldüğünü belirten THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bölgeden yapılan tahliye uçuşlarında rezervasyon sisteminin yeniden başladığını fakat uçuşların ücretsiz olmaya devam edeceğini açıkladı.  Bolat, “Sistemlerimize ulaşım imkanı olmayan yerlerdeki yolcularımızın diğer şehirlerdeki akrabaları, komşuları veya arkadaşları da onlar adına rezervasyon yapabilirler." İfadelerini kullandı.

Pegasus tarafından yapılan açıklamada ise “Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Adana, Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa havalimanlarından 13 Şubat Pazartesi 09.00’dan itibaren yapılacak tüm tahliye uçuşlarına kabul için havalimanına gelmeden biletleme yapılması gerekmektedir. Öncelik, önceden biletleme yapan yolcuların olacaktır. Yalnızca uçaklarda boş yer kalması durumunda biletleme yapmayan yolcuların tahliye uçuşlarına alınabileceğini belirtmek isteriz. Deprem bölgesi çıkışlı tüm seferlerimiz 19 Şubat’a kadar ücretsiz olmaya devam edecektir.” denildi.



Bu Haber 13.02.2023 - 10:02:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.