THY ve Pegasus binlerce kişiyi deprem bölgesinden tahliye ediyor

THY ve Pegasus binlerce kişiyi deprem bölgesinden tahliye ediyor

Türk Hava Yolları ve Pegasus, deprem bölgelerinden yapılan tahliye ve yardım uçuşlarına ilişkin bilgilendirmede bulundu.


Türk Hava Yolları ve Pegasus, deprem bölgelerinden yapılan uçuşlara ilişkin açıklama yaptı. Türk Hava Yolları şu ana kadar 19 bin 50 kişinin tahliye edildiğini Pegasus ise 86 uçuş gerçekleştirdiğini duyurdu.  

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün kurtarma uçuşlarına dair bilgilendirmede bulundu Üstün “Vatandaşlarımızı afet bölgelerinden tahliye seferlerimiz devam ediyor. Dün (7Şubat) 19 bin 50 kişiyi taşıdık, bugün (8 Şubat) ise 30 bin kişiyi tahliye etmeyi planlıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, bugün uçuşlarının gerçekleşeceğini bilerek sükunetle meydanlarımızda sıralarını beklemeleridir.” açıklamasında bulundu.

“Uçuşlarımız ücretsiz”

Pegasus tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

AFAD ve yetkili makamların yardım ekipleri ile ihtiyaç duyulan malzemelerin bölgeye ulaştırılması ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 8 Şubat 2023 07:00’a kadar toplam 22 yardım uçuşu, 86 yolcu uçuşu gerçekleştirdik. Depremden etkilenen vatandaşlarımız için 12 Şubat 2023 tarihine kadar Adana, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Şanlıurfa çıkışlı tüm iç hat uçuşlarımız ücretsizdir.”



Bu Haber 08.02.2023 - 15:04:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.