Dünya Sağlık Örgütü acil durum ilan etti, THY seferleri durdurdu

Dünya Sağlık Örgütü acil durum ilan etti, THY seferleri durdurdu

Koronavirüs salgını nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü acil durum ilan ederken, Türk Hava Yolları da Çin'e yaptığı seferleri durdurdu.


Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedemlerin sayısı 213'e yükseldi. Salgın 18 ülkeye yayılırken, Dünya Sağlık Örgütü de acil durum ilan etti. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, acil durum ilan edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada temel nedenin Çin’de değil diğer ülkelerde yaşananlar olduğunu söyledi.

Ölümcül koronavirüsünün sağlık sistemi sağlam olmayan ülkelere yayılabileceği yolunda kaygı duyulduğu belirtiliyor. DSÖ, virüsün Çin dışında 18 ülkeye yayıldığını ve 98 vaka tespit edildiğini açıkladı. Fakat Çin haricinde virüsün görüldüğü diğer ülkelerde şimdiye dek ölümlü vakaya rastlanmadı.

THY'nin Çin uçuşları durduruldu

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, Çin'de Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian şehirlerine düzenledikleri seferleri 9 Şubat’a kadar durdurduklarını bildirdi.

Üstün, açıklamasında "Koronavirüsü kaynaklı durumu ve son gelişmeleri ulusal ve uluslararası otoritelerle değerlendirmek için; Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian şehirlerine düzenlediğimiz seferlerimizi 9 Şubat’a kadar durduruyoruz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 31.01.2020 - 08:49:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.