Thomas Cook'un ardından gözler TUI'de

Thomas Cook'un ardından gözler TUI'de
İki kere üst üste karlılık uyarısı yapan ve açıkladığı bilançonun ardından borsa değeri hızla değer kaybeden Thomas Cook'una ardından, şimdi gözler bir diğer seyahat devi TUI'ye çevrildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İki defa üst üste karlılık uyarısı yapan ve açıkladığı bilanço sonrasında borsada büyük değe kaybı yaşayan Thomas Cook'un ardından gözler şimdi de Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI'ye çevrildi. Thomas Cook'un 'düşük kırıklığı yılı' olarak ilan ettiği 2018'de TUI'nin bilançosunun nasıl çıkacağı merak konusu.

GELİRİNİN 22 MİLYAR DOLAR OLMASI BEKLENİYOR

Uzmanlar, eylül ayında yatırımcılara şirketin yüzde 10 büyüyeceğine dair garanti veren TUI'nin 2017-2018 mali yılına ait toplam gelirinin 19.3 milyar euro (22 milyar dolar) olmasını bekliyor. Sunday Times gazetesi ise, şirketin vergi öncesi karının 1 milyar 4 milyon euroya ulaşmasının beklendiğini yazdı.

Eylül ayında bir açıklama yapan TUI CEO'su Fritz Joussen, Avrupa'da seyreden sıcak hava dalgasına rağmen tüm pazarlarda büyüme kaydettiğini açıklamıştı.

HEWSON: TUI İÇİN DE ENDİŞELENMELİYİZ

Öte taraftan, City AM'e konuşan CMC pazar analisti Michael Hewson, ''Thomas Cook'un son karlılık uyarılarını rehber olarak kabul edersek, sektörün lideri TUI ile ilgili de endişelenmeliyiz.'' değerlendirmesinde bulundu.

SPOONER: TUI, THOMAS COOK'TAN DAHA İYİ KONUMLANDI

The Share Center adlı analiz şirketinden Graham Spooner ise, TUI'nin sıcak hava kaynaklı finansal türbülansa karşı Thomas Cook'tan daha iyi konumlandığını öne sürdü. Spooner, ''TUI daha büyük bir şirket ve tur operatörlüğü sektöründen daha az etkileniyor. Ayrıca, şirketin eylül ayında yaptığı bilanço güncellemesi güven verici.'' yorumunda bulundu.

VERGİ ÖNCESİ GELİRİNİN 1.140 MİLYON EURO OLMASI BEKLENİYOR

Graham Spooner TUI'nin gelirlerinin yüzde artacağını dile getirirken, Morgan Stanley şirketin vergi öncesi karının yüzde 4 artışla 1 milyar 140 milyon euroya, oplam gelirinin ise 19 milyar 600 milyon euroya yükselmesini bekliyor.



Bu Haber 10.12.2018 - 14:35:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.