Thomas Cook'un Almanya şirketlerini kimler alıyor?

Thomas Cook'un Almanya şirketlerini kimler alıyor?

Thomas Cook'un Almanya ayağını bir bütün halinde satamayan geçici iflas iDaresinin, şirketleri teker teker satma yoluna gideceği belirtilmişti. İşte Thomas Cook Almanya'nın bazı şirketlerinin satılacağı isimler...


TurizmGüncel - Dış Haberler

Thomas Cook'un Almanya'daki şirketleri satılmaya başlandı. Şirketin otel markası Sentido ve acente zinciri Holiday Land'ın Der Touristik'e satışının tamamlanmak üzere olduğu, Öger Tours ve Bucher Reisen'in büyük ihtimalle Anex Tour'a satılacağı belirtildi.

DER Touristik tarafından yapılan açıklamada, Thomas Cook'un acente zinciri Holiday Land'ı (franchise olanları da dahil) satın almak için finala yaklaştıkları belirtildi. Şirket ayrıca, otel zinciri Sentido'yu almayı amaçladığını da duyudu.

''Büyüme stratejimiz için son derece ideal''

Almanya'da 2 bin 400 acenteye sahip olan DER Toruistik tarafından yapılan açıklamada 355 mağazası bulunan Holiday Land'a 'güvenli ve finansal olarak sağlam bir yuva' sunmak istedikleri kaydedildi.

DER Touristik CEO'su Ingo Burmester, başarılı bir acente zinciri olan Holdiay Land'ın DER Toruistik'in Almanya'daki pozisyonunu güçlendireceğini söyledi. Burmester, ''Thomas Cook'un acente zincirini satın almak büyüme stratejimiz için son derece ideal.'' dedi.

27 tane Sentido otel var

Öte taraftan DER Touistik'in , 27 tane 4 ve 5 yıldızlı oteli bulunan ve Almanca konuşulan pazarlarda önemli bir marka olan Sentido otel franchise ağını da satın almak istediği belirtiliyor. Çiftler ve aileler arasında son derece popüler ve memnuniyet oranı yüksek Sentido otellerin, DER Touristik'in tur operatörleri Dertour, Jahn Reisen ve ITS ile seyahat acenteleri tarafından pazarlanabileceği kaydedildi.

Sentido otellerinin iyi konumlanmış bir otel markası olduğunu kaydeden Burmester, bu markanın DER Touristik'in LTI, Calimera, Primasol ve Cooee markaları için tamamlayıcı olabileceğine dikkat çekti.

Thomas Cook'un 300 otelini DER Touristik satacak

2020 yaz sezonunda; Iberostar, Aldiana, Casa Cook ve Sentido'nun da aralarında bulunduğu Thomas Cook'un 300 otelini satışa sunacak olan DER. Touistik, kısa ve orta mesafe destinasyonlardaki aile tatili seçeneğini güçlendirdi. DER Touristik'in tatil fiyatlarının çoğu destinasyonda sabit kalacağı ancak Türkiye ve Yunanistan'da fiyatların yüzde 3-4 artacağı kaydedildi.

Öger ve Bucher için Neşet Koçkar iddiası

Öte taraftan, Thomas Cook'un Almanya'daki iki önemli tur operatörü makası Bucher Reisen & Öger Tours'un Neşet Koçkar'ın başında bulunduğu Anex Tour tarafından satın alınabileceği belirtildi. İddiayı gündeme getiren Alman iş ve turizm dergisi fvw, Rusya'nın önde gelen tur operatörlerinden olan Anex Tour'un 2 milyar euro cirosunun bulunduğunu, Türkiye'de incoming acentesine ve otellere sahip olduğunu yazdı.



Bu Haber 12.11.2019 - 14:43:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.