Thomas Cook Rusya operasyonlarına devam edecek mi?

Thomas Cook Rusya operasyonlarına devam edecek mi?

Thomas Cook’un iflas etmesinin ardından, gözler şirketin Rusya ayağı Intourist’e çevrildi. Şirketin genel müdür yardımcısı İsmail Bölükbaşı, TurizmGüncel’e yaptığı açıklamada, Intourist’in faaliyetlerine olağan şekilde devam ettiğini belirtti.


TurizmGüncel - Özel

Thomas Cook ana şirketinin İngiltere’de iflas etmesiyle onlarca destinasyonda ve pazarda yer yerinden oynadı.

‘’Her yeri ilgilendirmiyor’’

Intourist Rusya Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bölükbaşı, iflasını veren şirketin Thomas Cook İngiltere olduğunu ve iflasın her yeri ilgilendirmediğini kaydetti.

İflasın herkesi etkilemeyeceğine dikkat çeken İsmail Bölükbaşı, ‘’Çin, Rusya, Almanya, İskandinavya ve Fransa ayakları operasyonlarına devam etme kararı aldığını aktardı.

Sadece İskandinav pazarlarında sorun yaşanabilir

İskandinavya’daki şirketin Thomas Cook Hava Yolları'na ait uçakları kullandığı için orada bir sıkıntı yaşanabileceğini ifade eden Bölükbaşı; Almanya, Çin, Rusya ve Fransa uçuşlarının Thomas Cook Hava Yolları'na ait uçaklarla yapılmadığını hatırlattı.

Kontratlarımız, uçuşlarımız, finansal yapımız Thomas Cook’tan ayrı

Şirketin Rusya ayağının diğerlerine göre ana şirketten çok daha bağımsız olduğunu ifade eden Bölükbaşı, ‘’Bizim kontratlarımız, uçuşlarımız ve finansal yapımız ana şirketten tamamen ayrı. Biz faaliyetlerimize devam ediyoruz. Şu anki uçaklarımızn parası da ekim sonuna kadar ödenmiş durumda. Dolayısıyla bizim yolcularımızın uçamama gibi bir sorunu yok. Kış sezonu için önemli bir planlama yaptık ve parasını ödedik. Otellerle de üzerinde anlaştığımız bir ödeme grafiğimiz var ve ona bağlıyız.’’ diye konuştu.

‘’Kapasitemiz büyük, finansal olarak gücümüz var’’

Yaşanan olay nedeniyle otellerin peşin para almadan yocuyu otele almama gibi durumların yaşanabileceğini dile getiren Bölükbaşı, ‘’Destinasyonlardaki yolcularımızın ülkeye dönememesi veya Rusya’daki misafirlerimizin tatiline gidememesi gibi bir durum söz konusu değil. Otellerin çoğu şu anda bize destek veriyor. Peşin para isteyen otellerle de ya parasını verip çalışacağız, ya da çalışmayacağız. Burada otelcilerin desteğine ihtiyacımız var. Kapasitelerimiz büyük ve finansal olarak gücümüz var. Otelciler destek olursa bu işin altından kalkarız. Intourist adına yaptığımız tün anlaşmaların yükümlülüklerini yerine getireceğiz.’’ dedi.



Bu Haber 23.09.2019 - 11:59:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.