Thomas Cook merakla beklenen bilançosunu açıkladı

Thomas Cook merakla beklenen bilançosunu açıkladı
2019 sezonunda peş peşe iki defa karlılık uyarısı yapan Avrupa'nın en büyük ikinci seyahat grubu Thomas Cook, 30 Eylül itibariyle sona eren 2018-19 mali yılına ait bilançosunu açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

''Finansal performansımız yılın başından bu yana iyi bir ileleme kaydetmesine rağmen bilançomuz düş kırıklığı yarattı'' denilen Thomas Cook'un 2018-19 bilançosunda, grubun toplam gelirinin yüzde 6 artışla 9.6 milyar pounda ulaştığı ancak FAVÖK'ün (Faiz ve vergi öncesi kar) 58 milyon pound düşüşle 250 milyon pounda gerilediği kaydedildi.

''OTEL VE UÇAK KAPASİTEMİZİ İYİ BİR GELİRLE DOLDURCAĞIMIZDAN EMİNDİK''

Yılın ilk 6 ayında şirketin güçlü bir performans sergilediği ve yaz aylarına güçlü finansal sonuçlarla girdiği kaydedilen bilançoda, ''Buna bağlı olarak tüm otel ve uçak kapasitemizi iyi gelirle dolduracağımızdan emindik. Ancak mayıs ayından itibaren sıcak giden havalar, Avrupa genelinde tatillerin ertelenmesine ve talebin düşmesine neden oldu. Bu durum, son dakika rezervasyonlarında beklediğimiz kar marjlarını yakalamamızı engelledi.'' denildi.

TUR OPERATÖRÜNÜN KARI 88 MİLYON POUND AZALDI

Sıcak hava nedeniyle Avrupa'da tatil talebinin düşmesinin yanına, İngiltere pazarında İspanya rekabetinin de eklendiğini kaydeden Thomas Cook, şirketin tur operatörü ayağındaki FAVÖK'ün 88 milyon pound düştüğüne işaret edildi. Açıklamada, ''Bu çerçevede, Kuzey Avrupa tur operatörümüz ilk yarıda sıcakların etkisine rağmen beklenenin altında ama yine de rekor bir performans otaya koydu.'' ifadelerine yer verildi.

HAVA YOLU ŞİRKETİ 35 MİLYON POUND ARTI YAZDI

Şirketin tur operatörü ayağındaki zayıf performansın hava yolu ayağındaki iyi performansla bir nebze dengelendiğini dile getiren Thomas Cook, grup hava yolunun gelirlerinin 35 milyon pound arttığını açıkladı.

Açıklamasın devamında, ''Genel olarak, grubumuzun FAVÖK'ü bir önceki yıla kıyasla 58 milyon pound azalarak 250 milyon pounda geriledi. Bu düşüşün 28 milyon poundu eski ve sürekli olmayan giderlerden, 14 milyon poundu eski otel alacaklarından, 4 milyon poundu uçuş kesintisi maliyetlerinden ve 10 milyon poundu da ileriye dönük dönüşüm giderlerinden oluştu.'' denildi.

NET BORÇ 389 MİLYON POUND

Şirketin ne borcunun 389 milyon pound olduğu ifade edilen Thomas Cook bilançosunda, net borcun daha önceki tahminlerin üzerinde olduğu notu da düşüldü.



Bu Haber 03.12.2018 - 15:16:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.