Thomas Cook, kişiselleştirilmiş paket turların peşinde

Thomas Cook, kişiselleştirilmiş paket turların peşinde

Geleneksel paket turları döneminin kapandığını belirten Thomas Cook Almanya ve Merkez Avrupa Müdürü Stefanie Berk, ''Bu kelimeler artık ürünü tarif etmiyor. Kimse pakete girmek istemiyor, bireysel tatil yapmak istiyor.'' dedi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye konuşan Stefanie Berk, şirket olarak son birkaç yılda tatilleri daha esnek hale getirdiklerini kaydetti. Berk, varış noktalarının arttırılması, esnek uçuşlar ve oda seçimine daha fazla imkan tanıma imkan vererek bu çeşitliliği sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

''MÜŞTERİ TATİL GİTMEDEN ODASINI SEÇEBİLİYOR''

Bunun ikinci adımının paket turların kişiselleştirilmesi olduğunu belirten Stefanie Berk, ''Çok geniş bir yelpazede servis sunuyoruz. Mesela müşterilerimizi daha tatile gitmeden kendi odasını seçebiliyor, şezlongunu rezerve edebiliyor.'' dedi.

''PAKET TURLARDA ARTIK ÜÇÜNCÜ AŞAMAYA GEÇİLDİ''

Paket turlarda artık üçüncü aşamaya geçileceğini ve turların daha fazla kişiselleşeceğini ifade eden Berk, şu anda seyahatçilerin yaptıları seyahatin gerçek değerini hesaplayabilecek durumda olmadığına işaret etti. Berk, ''Bir sürü paket turlar ve servisler konusunda müşteri ilk bakışta değerlendirme yapamıyor. Ancak koltuk rezervasyonu, uçak seyahati, uçak içi yeme-içme ve daha iyi iptal koşulları gibi seçenekler, tatil fiyatlarını yukarı çekiyor ve acentelerde rakipelerinizin ucuz ürünleri daha fazla satılıyor. Bu nedenle paket turlarla ilgili karşılaştırmanın iyi yapılması gerekiyor.'' şeklinde konuştu.

''ŞU ANDAKİ EK SERVİSLER, GELECEKTE PAKET TURUN TEMELİNDE YER ALACAK''

Gelecekte bu tip servislerin paket turun temel elementleri haline geleceğini ileri süren Berk, aynı fiyattaki paket turların içeriğine dair karşılaştırmanın da kolaylaşacağını söyledi. Berk, bu servisler temel hale geldikten sonra bu sefer müşteriler daha bagaj ücretleri, bireysel havalimanı transferleri veya otelde ek hizmetler istemeye başlayacak. Bu da müşterinin tatilinin giderek daha fazla kişiselleşmesini beraberinde getirecek.'' dedi.

''ACENTELERLE UR OPERATÖRLERİ YAKIN İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLMALI''

Kişiselleştirilmiş ürünler konusunda acenteler ile tur operatörünün yakın bir iş birliği içinde olması gerektiğini dile getiren Stefanie Berk, gelecekte müşterilere sadece onlar için en iyi olanı sunmak istediklerini sözlerine ekledi.



Bu Haber 07.09.2018 - 13:48:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Y. Murat Özgüç 11.09.2018 - 03:37

    Thomas Cook'un bunu yeni farketmiş olmalarına şaşırmalımıyım yoksa farkındalardı da diğer paketler nasılsa satıyor diye kişiselleştirilmiş servislerle uğraşmak mı istemediler? Biz acentamızı açtığımız günden bu yana sadece böyle düşündük ve servis verdik. Bakarsınız birgün bizden danışmanlık istemişler :-)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.