Thomas Cook 940 milyon dolarlık 'kurtarma paketi' için masada

Thomas Cook 940 milyon dolarlık 'kurtarma paketi' için masada

Tur operatörü Thomas Cook'un, 940 milyon dolarlık (750 milyon pound) borcun yapılandırılması ve şirketin geleceğinin garanti altına alınması amacıyla en büyük hissedarı durumundaki Fosun ile üst görüşme yürüttüğü açıklandı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Thomas Cook ile yüzde 18'le şirketin en büyük hissedarı durumundaki Çin merkezli yatırım şirketi Fosun arasında 940 milyon dolarlık borcun yapılandırılması ve Fosun'un şirkete yeni yatırım yapması için üst düzey görüşmeler yapıldığı açıklandı.

Kurul, 'yeniden sermayelendirme' planıyla ilerleme kararı aldı

Thomas Cook'un CEO'su Peter Fankhauser, ''Borçlarımızı yapılandırmak ve finansman yapımızı daha südürülebilir hale getirmek için geniş bir yelpazede değerlendirmeler yaptıktan sonra yönetim kurulu, işletmeyi, uzun soluklu partnerimiz Fosun ve kredi sağlayan bankalarımızla yeniden sermayelendirme planıyla ilerlemeye karar verdi.'' dedi.

940 milyon dolar enjekte edilecek

Yapılması beklenen anlaşmaya göre; kış operasyonlarını yürütülebilmesi, geleceğe dönük yatırımlar yapabilmesi ve finansal esnekliğe sahip olabilmesi için şirkete 750 milyon pound (940 milyon dolar) para enjekte edilecek.

Thomas Cook'un önemli bir bölümünü Fosun kontrol edecek

Plana göre Fosun, Thomas Cook'un tur operatörlüğü bölümünün önemli bir bölümünü, hava yolu ayağının ise küçük bir bölümünü kontrol edecek.

Sermaye arttırımı ile birlikte Thomas Cook hissedarlarının önemli ölçüde seyrekleşeceği belirtilirken, hissedarlara fosun ile birlikte sermaye artırımına dahil olma fırsatı verilebileceği ifade edildi.



Bu Haber 12.07.2019 - 11:13:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.