Korkutan açıklama: Birçok Türk otelci batacak

Korkutan açıklama: Birçok Türk otelci batacak

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Thomas Cook iflası nedeniyle çok sayıda otelcinin batacağını açıkladı. Osman Ayık ise, iflasın Antalya’ya maliyetinin yüksel olacağını kaydetti.


TurizmGüncel – Özel Haber

n büyük darbeyi Muğla ve Marmaris yaşadı. Şu anda tam bir kriz halindeyiz. Otelcileri sakinleştirip müşterileri sağ salim ülkelerine döndürmeye çalışıyoruz. Özellikle Thomas Cook ile tek yetkili olarak çalışan birçok arkadaşımız batacak.

‘’Marmaris’te 50 binden fazla insan vardır’’

Thomas Cook bölgenin en kuvvetli tur operatörü. Marmaris ve çevresine 430 bin koltukla uçuyor bu sene. Dolayısıya Thomas Cook’tan 2 milyon poundu alacağı olan otelcilerimiz var. Şu anda Marmaris ve çevresinde 50 binden fazla insan vardır diye düşünüyorum.

Özellikle küçük oteller ve apartlar perişan durumda. Buradaki ilk hedef krizi atlatıp müşteriyi ülkesine göndermek. Ama bunun üstüne bir çok otel kapanacak.

Osman Ayık: Thomas Cook müşterileri ile ilgili bilgilere Diana Travel hakim

Türkiye’ye gelen 2,5 milyon İngiliz turistin 1.5 milyonu da Dalaman bölgesine geliyor.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise, şu anda çok ciddi bir belirsizlik olduğunu söyledi. Thomas Cook’un Türkiye’de kaç müşterisinin bulunduğu, otellere ne kadar borcunun olduğu ve turistlerin geri götürülmesinin nasıl planlanacağı ile ilgili Diana Travel’ın bilgi sahibi olacağını kaydeden Ayık, ‘’Bu konuyu birkaç gün Bakan beye de söyledim. Thomas Cook ile ilgili durumun kritik olduğunu belirtti. Kendisi de haberdar olduğunu ve yakından takip ettiğini belirtti’’ dedi.

‘’Antalya’daki otellere maliyeti daha yüksek’’

Marmaris’teki Thomas Cook müşterisinin 50 bin dolayında olmasının Türkiye genelinde 150-200 bin İngiliz turist bulunduğu anlamına geleceğine dikkat çeken Osman Ayık, şirketin iflasının Antalya’daki otellere maliyetinin daha yüksek olacağını ifa de etti. Ayık, ‘’Antalya’daki otellerin fiyatları diğer bölgelerden daha yüksek. Marmaris’in 50 bin yatağı Antalya’nın 25 bin yatağına denktir. Orada daha düşük yıldızlı tesislerde kalıyorlar, Antalya’da ise 5 yıldızlı otellerde. Bende bile şu anda 30-40 oda var.’’ diye konuştu.



Bu Haber 23.09.2019 - 08:45:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • bülent kerem 06.12.2019 - 04:03

    Oguz Tuncbilek, bir şeyi unutuyorsun bu zaman kadar otelleri dolduran acente ve operatörler bu otellerin reklamını yapanda operatörler nankör olma , aç bakayım bir otel operatör ile çalışma kendi başına hangi güç ile reklam vericen nasıl tanıtıcan otelini 1 senede batarsın kuru sıkı atıp durma yerli operatörlerden çek alıyor teminat alıyor neden tomas cook'tan almadılar misafir otelden çıkıyopr 45 gün sonra ödeme yapıyor. kandi kendilerini batırdılar. aman türk gelmesin gördük gelen yabancı turistleride fakir ülkesinin 3. bile değil 4. sınıf vatandaşları geliyor

  • Oguz Tuncbilek 24.09.2019 - 02:14

    Değerli otel yöneticisi meslektaşlarım. Bu olay hepimize ders olsun. Lütfen işin kolayına kaçıp kendinizi sadece acentalardan ve tur operatörlerinden gelecek işlere bağlamayınız. Tabiiki bu iki kanaldan gelecek iş olmalı ama başka kanallarınızda olmalıki biri battığında sizi aşağıya çekmesin. Unutmayın, gelecek online mecrada. Harika otelleriniz var ve online mecrada yani kendi websiteniz ve OTA'larda ne kadar iyi olursanız riskleriniz o kadar azalır.

  • Kanal48 24.09.2019 - 10:31

    Yaşananlara ilişkin Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da bir açıklamada bulundu. İşte Thomas Cook'un iflası ile ilgili Marmaris'te yaşanan gelişme. Youtube'da İzle: https://bit.ly/2kIUgPH

  • Ahnet Yandak 24.09.2019 - 08:45

    Derhal yeni cikan turizm tanitma fonu yasasi geri cekilmeli , oteller zaten buyuk tahsilat zorlugu icinde , bir cikip ciro uzerinden vergi getirilirse , bircok otelci bunlari odeyemez ve cok insan issiz kalir

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.