Thomas Cook için reyting şirketlerinden peş peşe uyarı

Thomas Cook için reyting şirketlerinden peş peşe uyarı

Kredi derecelendirme kuruluşları Fitch ve S&P Global Raitings, Thomas Cook'un uyarıda bulundu.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Uluslararası kredi dercelendirme kuruluşları Fitch ve S&P Global Raitings, Thomas Cook'un hava yolu şirketini planaladığı şekilde satamaması durumunda, borçlarını ödeyememe ve şirketin risk altına girme durumuyla karşı karşıya kalacağını açıkladı.

Kredi notunu düşürüp negatif izlemeye aldılar

Thomas Cook'un notunu daha önce B'den B- seviyesine düşüren kredi derelendirme şirketleri, şimdi de şirketin notunu CCC+ seviyesine düşürdü. Financial Times'ın bildirdiğine göre bu durum Thomas Cook için 'yatırım yapılabilir' sınıfının altın indiriyor ve onu daha spekülatif bir hale getiriyor.

Kredi dercelendirme kuruluşları Thomas Cook'un kredi notunu düşürmekle kalmadı aynı zamanda şirketi negatif izlemeye aldı.

Hisseleri yeniden değer kaybetti

Kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptığı açıklamalar, Thomas Cook mali yılın ilk yarısında 1 milyar 450 milyon pound (1 milyar 646 milyon euro) vergi öncesi kayıp açıklamasının ardından geldi. Kredi derecelendirme kuruluşlarının açıklaması sonrası Thomas Cook hisseleri yeniden yüzde 8 değer kaybetti.

‘’Thomas Cook’un taahhütlerini yerine getirebilmesi için...’’

Standart & Poors (S&P), Thomas Cook'un orta vadede finansal taahhütlerini yerine getirebilmesinin uygun ticari, finansal ve ekonomik koşullara bağlı olduğunu açıkladı.

Hava yolunu uygun koşullarda satamazsa...

Fitch ise, cazip havalimanlarında slot hakkına sahip Thomas Cook'un, hava yolu şirketini uygun koşullarda satmasına dair belirsizliğin sürdüğünü belirtti. Fitch, ''Thomas Cook uygun koşullarda hava yolu şirketini satamazsa, likiditesini yükseltmek için başka finansman kaynakları bulmak zorunda.'' dedi.

Thomas Cook ise hava yolu şirketi için kredibilitesi yüksek şirketler teklifler aldığını belirtti ancak detay vermedi.



Bu Haber 23.05.2019 - 16:04:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.