Thomas Cook için büyük geri dönüş planı

Thomas Cook için büyük geri dönüş planı
İflas etmesinin ardından markaları Fosun tarafından satın alınan Thomas Cook'un markaları için geri dönüş planı yapılıyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

2019 yılında iflas etmesinin ardından 'Thomas Cook' ana markası ile 'Casa Cook' ve 'Cook's Club' otel markaları, dönemin en büyük hissedarı Fosun tarafından 13 milyon pounda satın alınan Thomas Cook için geri dönüş planı yapılıyor.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye konuşan Thomas Cook-Çin'in üst düzey yöneticisi Alessandro Dassi, ''Fosun uzun vadeli düşünüyor. Amacımız dünya turizminde önemli bir oyuncu haline gelmek.'' dedi.

Dünya genelinde 65 tesisi bulunan Club Med'in de sahibi olan Fosun, eski Thomas Cook'un iki önemli otel markası için (Casa Cook ve Cook's Club) önemli bir geri dönüş planlıyor. Pandemi nedeniyle bu markalı otellerin sayısı 10'a kadar düşmüş durumda.

Hedef 30 otel

Ancak Fosun, talebin geri dönmesiyle birlikte bu otellerin sayısını 30'a çıkarmayı hedefliyor. Otellerin yüksek fiyata satılmasını sağlayan farklı tasarım ve rahat konsepte ilginin yüksek olduğunu ifade eden Dassi, önümüzdeki yıl için şimdiden 3 anlaşma yaptıklarını, 15 projenin de devam ettiğini belirtti.

Rakip TUI değil On The Beach ve Lovely Holidays olacak

Öte taraftan Fosun, Thomas Cook'un Avrupa'da yeniden tur operatörü canlandırıyor. İngiltere'de geçtiğimiz yılın eylül ayında yeniden piyasaya sürülen Thomas Cook için yapılması planlanan lansman pandemi endeniyle ertelendi. Ancak şirketin web sitesi halihazırda faaliyette. Ancak Thomas Cook, eskidekinin aksine geleneksel değil, online-dinamik bir tur operatörü olarak faaliyet gösterecek. Dassi, Yeni Thomas Cook'un TUI gibi geleneksel tur operatörlerine değil, On The Beach veya Lovely Holidays gibi online şirketlere rakip olacağını açıkladı.

Sırada Avrupa var

Fosun, Thomas Cook markasını diğer Avrupa ülkelerinde de canlandırmak istiyor. Avrupa'da ilk aşamada hedef Belçika ve Hollanda. İkinci aşamada ise Almanya pazarına girilecek. Bunlar eski Thomas Cook'un çekirdek pazarlarıydı. İflasın ardından Thomas Cook markasının bu pazarlarda ne kadar güçlü olduğu ise zaman içinde görülecek.



Bu Haber 28.05.2021 - 12:19:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ahmet berşan büyükkılıç 29.05.2021 - 12:20

    Almanya gitmek istiyorum

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.