Thomas Cook hisselerinin % 5.2'si ABD'li Capital Group'a satıldı

Thomas Cook hisselerinin % 5.2'si ABD'li Capital Group'a satıldı
ABD-Los Angeles merkezli yatırım şirketi Capital Group, tur operatörü Thomas Cook'un hisselerinin yüzde 5.2'sini satın aldı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Türkiye'ye en çok turist getiren tur operatörlerinden Thomas Cook, hisselerinin yüzde 5.2'sini ABD'li yatırım şirketi Capital Group'a sattı. Capital Group böylece, Invesco Asset Management (%13.9), Guang Chang Guo (Fosun %13.1) ve Capital Research & Management'ın adından Thomas Cook'un 4. büyük yatırımcısı oldu.

Bu yılın başından bu yana Thomas Cook hisseleri yüzde 36 oranında düşerek son iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Şirketin bu yılki karının ise, beklentinin altında kalacağı tahmin ediliyor.

Öte taraftan , 1.5 trilyon dolar değerinde 80.4 milyon hisseye sahip olan Capital Group'un Thomas Cook'a yatırım yapmasının pozitif bir sinyal olduğu belirtiliyor.

1931 yılında kurulan Capital Group, toplamda 1.7 trilyon dolarlık bir varlığı kontrol ediyor. Şirketin bünyesinde çalışan personel sayısı ise 7 bin. Yeni hisse satışıyla birlikte Thomas Cook'un yatırımcı dağılımı şöyle oluştu.

thomas_cook_hisse



Bu Haber 17.09.2018 - 14:58:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.