Thomas Cook-Fosun anlaşmasının önündeki engel

Thomas Cook-Fosun anlaşmasının önündeki engel
Thomas Cook ile Fosun arasında yapılan 930 milyon dolarlık kurtarma anlaşmasına tahvil sahiplerinin engel olabileceği belirtildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Son donemde finansal sorun yaşadığına ilişkin haberlerle gündeme gelen tur operatörü Thomas Cook’un Çinli yatırım şirketi Fosun ile 930 milyon dolarlık kurtarma anlaşması imzaladığı ve Fosun’un tur operatörlüğünde çoğunluk, hava yolu şirketinde ise azınlık hissesine sahip olacağı daha önce TurizmGüncel sayfalarında yer almıştı.

‘Hisse başına değeri 3 pence düşebilir’

Ancak Thomas Cook’un Fosun yaptığı kurtarma planı anlaşmasının tahvil sahibi hissedarlar tarafından bloke edilebileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz mayıs ayında, ‘Thomas Cook yatırım yapılamaz hale geldi’ açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken Citygroup analisti James Ainley, kurtarma planının planlandığı şekilde devam etmesi durumunda Thomas Cook’un hisse başına değerinin 3 pence kadar düşebileceğini ileri sürdü.

Thomas Cook’un Fosun ile üst düzey görüşmeler yürüttüğünü açıkladığı geçtiğimiz cuma gününden bu yana, şirketin hisse başına değeri yüzde 62 gerileyerek 5 pence düştü. 

‘Toplam hisse değerinden 1 milyar pound götürebilir’

Halihazırda Thomas Cook’un yüzde 18’ine sahip olan Fosun’un Thomas Cook’un  tur operatörlüğünde çoğunluk, hava yolu şirketinde ise azınlık hissesine sahip olacak olmasının pilotlar tarafından memnuniyetle karşılandığı belirtilirken, James Ainley, bunun Thomas Cook’un toplam hisse değerinden 1 milyar pound götürebileceğini ileri sürdü.

Hissedarların razı olup olmayacağı soru işareti

Hisse senedi sahiplerinin, elindeki hisse netlerinin erimesine yol açacak, hisse senedi karşılığı borç değiş-tokuşu şeklindeki bir anlaşmaya razı olup olmayacaklarının da soru işareti olduğunu ifade eden Ainley, kurtarma planının gerçekçi olmadığını kaydetti. Ainley, Thomas Cook’un ya planlanandan daha az hisse devretmek ya da yatırımcıları güçlü bir geri dönüş planı olduğuna ikna etmek zorunda olduğunu söyledi.



Bu Haber 16.07.2019 - 19:13:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.