Thomas Cook el değiştirirken, Neşet Koçkar ne yapıyor?

Thomas Cook el değiştirirken, Neşet Koçkar ne yapıyor?

Thomas Cook’un ve ona bağlı hava yolu şirketlerinin Fosun ile bankalara satışı konusunda anlaşmaya varılırken, gözler Neşet Koçkar’a çevrildi.


TurizmGüncel

Avrupa’nın ikinci büyük seyahat grubu Thomas Cook’un yeniden sermayelendirilmesi (ya da satışı) konusunda nihai anlaşmaya varıldı. Anlaşmaya göre Fosun, bankalar ve bono sahipleri, toplamda 900 milyon poundluk bir miktarla şirketi yeniden sermayelendirilecek.

Avrupa turizm ve ekonomi basınına yansıyan haberlerde, söz konusu anlaşmanın hissedarların büyük kayıplar yaşamasına neden olacağı belirtilmişti.

Koçkar yüxde 8 hisse almıştı

Bilindiği üzere, Türk turizmci Neşet Koçkar da temmuz ayında Thomas Cook hisselerinin yüzde 8’ini satın almıştı. Yüzde 3 civarında hisse de bir Rus yatırımcı tarafından alınmış ve bu gizemli yatırımcının hisseleri Neşet Koçkar adına almış olabileceği ima edilmişti.

''Görüşüyoruz''

Neşet Koçkar’a son gelişmelerle ilgili neler yaptığını, nasıl bir strateji izlediğini sorduk. Gizlilik anlaşması altında olduğunu belirten Neşet Koçkar, hem Thomas Cook’la hem de Fosun’la görüşme halinde olduklarını ve süreci yakından takip ettiklerini belirtmekle yetindi.



Bu Haber 31.08.2019 - 13:01:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.