Thomas Cook’la ilgili tartışma alevlendi: İhale savaşı yaşanır

Thomas Cook’la ilgili tartışma alevlendi: İhale savaşı yaşanır
Thomas Cook, şirketin Çinli yatırım şirketi Fosun'a satılabileceğine ilişkin iddialar karşısında açıklama yapmaktan kaçındı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

SkyNews'in ortaya attığı, 'Çinli yatırım şirketi Fosun International, Thomas Cook'a satın almak için teklif götürmeye hazırlanıyor' haberi seyahat pazarında gözlerin bir anda Thomas Cook'a çevrilmesine neden olurken, şirket söz konusu iddialara ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.

‘’HAVA YOLUNU SATABİLİRİZ AÇIKLAMASI DİĞR TEKLİFLERİN ÖNÜNÜ AÇTI’’

Thomas Cook'un daha önce yaptığı 'hava yolu şirketini satabiliriz' açıklamasının şirketin bir bölümünü veya tamamını satın almak isteyen potansiyel alıcıların teklif vermesinin önünü açtığı belirtiliyor.

THOMAS COOK’UN NEREDEYSE 5’TE BİRİ FOSUN’DA

İngiliz turizm medyasında yer alan haberlerde, daha önce Thomas Cook hisselerinin neredeyse 5'te birini satın alan Fosun'un, şimdi de şirketin tamamını veya bir bölümünü satın almak için Thomas Cook' teklif götürmeyi teklif ettiği kaydedildi.

Club Med'i de bünyesinde barındıran Fosun International, sene başından bu yana Thomas Cook'taki hisselerini yüzde 17'ye yükseltti. Bu yüzde 17'lik payın parasal karşılığı ise 83 milyon doların üstünde. The Times, Thomas Cook grubu içindeki en büyük hissedar olmak için Fosun'un fon yöneticisi Invsco'yu satın aldığını yazdı.

ÇİN’DE ORTAK ŞİRKET KURDULAR

Gelinen noktada ise Fosun'un Thomas Cook'un tur operatörlüğü bölümünü satın almak isteyen birkaç potansiyel alıcından biri olduğu belirtiliyor. 2015'te Thomas Cook'tan hisse alan Fosun aynı yıl her şey dahil operatörü Club Med'i satın almış ve Thomas Cook ile ortaklaşa Çin'de bir seyahat şirketi kurmuştu.

SkyNews, KKR ve EQT adlı yatırım şirketlerinin de Thomas Cook'u satın almak istediğini ileri sürse de, Finanacial Times'a konuşan her iki şirkete yakın kaynaklar söz konusu iddianın doğru olmadığını açıkladı.

‘’HVA YOLU SATILINCA ŞİRKETİN TAMAMININ SATIŞI GÜNDEME GELİR’’

Analist Richard Clarke, hava yolu ayağının satılması ile birlikte şirketin tamamının satılmasının da gündeme gelebileceğini söylüyor. Clarke, ''Bir Çinli veya ABD'li şirket şu anda Thomas Cook'u satın alamaz. Ancak hava yolu ayağı ayrılırsa bu mümkün hale gelebilir. Hava yolunun satışı için bizim ismini duymadığımız potansiyel alıcılar da olabilir. Ancak şirketin tamamını satmak için önce en değirli olanın (uçak filosu ve büyük havalimanlarındaki slot haklarıyla hava yolu şirketi?) elden çıkarılması ihtimali vardır. '' ifadelerini kullandı.

‘’İHALE SAVAŞI YAŞANIR’’

Önde gelen seyahat sektörü analistlerinden Andrew Monk ise, Thomas Cook'un insanların düşündüğünden daha değerli olduğunu belirterek, ''Muhtemelen sektördeki en iyi marka. Bu nedenle Thomas Cook ile ilgili Fosun'un da içinde yer alacağı bir ihale savaşı yaşanabilir'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 23.04.2019 - 11:56:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.