Thomas Cook'un dinamik paket hamlesi için uzmanlar ne diyor?

Thomas Cook'un dinamik paket hamlesi için uzmanlar ne diyor?

Tur operatörü Thomas Cook, şirketin ikonik markası Airtours'u dinamik paket tur alanında konumlandırmasından sonra, ''Yokuş yukarı büyük bir mücadele'' ve ''almaya değer bir risk'' olarak yorumları yapıldı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Tur operatörü Thomas Cook, geçtiğimiz günlerde şirketin ikonik makası Airtours'u dinamik paket tur alanında konumlandırdığını açıklamıştı. Yeni adımla birlikte hem Thomas Cook'un paketleri hem de Airtours'un dinamik paketleri üçüncü parti acenteler ve airtours.co.uk aracılığıyla satışa sunulacak. Thomas Cook tarafından yapılan açıklamada, Airtours'un dinamik paket alanında konumlandırılmasıyla birlikte acentelerin işlerinin kolaylaşacağı ve acentelerin hem Thomas Cook'un paketlerine hem de Airtours'un dinamik paketlerine tek platform arcılığıyla ulaşabileceği kaydedilmişti.

''Güçlü bir pazarlma bütçesi ve iletişim gerektirir''

Şirketin bu hamlesini değerlendiren sektör uzmanları farklı yorumlarda bulundu. PR ajansı Digital Drums'un CEO'su Steve Dunne, böyle bir markayı yeniden konumlandırmanın zorluğuna dikkat çekti. Drums, ''Bir markayı, ünlü olmadığı bir alanda konumlandırmak hem büyük bir pazarlama bütçesi hem de güçlü bir iletişim gerektirir.'' diye konuştu.

''Almaya değer bir risk''

Mils Morgan'ın genel müdürü Mils Morgan ise, ''Thomas Cook'un bu hamlesi alınmaya değer bir risk. Bu marka zaten kitlenizle uyuşan bir marka ancak On the Beach'te olduğu gibi bazı müşterilerinizi karşınıza alabilirsiniz. Nasıl bir fiyat politikasına sahip olacağınız ve acentelere ödeyeceğiniz komisyonlar önemli.'' dedi.

Eski yöneticilerin yorumları

1988'den 2000 yılına kadar Airtours'un genel müdürlüğünü yapan Andrew Crowe, ''Bu konuda söyleyebileceğim tek şey, yeni konumlandırmanın Airtours için pozitif ve eski kimliği ile de uyumlu olduğu'' derken, Airtours'un eski CEO'su Richard Carrick, ''Yeni konumlandırmanın, tanıtım için büyük bir bütçe harcanmadığı sürece, tüketiciden çok acentelerin işine yaracayacağı kanaatindeyim.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 03.07.2019 - 14:12:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.