Thomas Cook açıkladı: O otelleri denetlemeye alacağız

Thomas Cook açıkladı: O otelleri denetlemeye alacağız

Mısır'ın turizm bölgesi Hurghada'daki bir otelde Thomas Cook'un iki yolcusunun peş peşe ölümü sonrası yapılan soruşurma sonlandı. Şirket, yüksek hastalık şikayetleri gelen otelleri incelemeye alacağını duyurdu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Hurghada'daki Steigenberger Aqua Magic Hotel'de John-Susan Cooper çiftinin peş peşe gizemli bir şekilde ölmesi sonrası, Thomas Cook'un başlattığı inceleme tamamlandı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, çiftin kızının iddia ettiği şekilde, havalandırma sisteminin yanlış çalışmasından kaynaklı bir zehirlenme izine rastlanmadığı, ancak otelde iki bakterinin yüksek miktarda bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

300 MÜŞTERİYİ TAHLİYE ETTİ, OTELİ REZERVASYONA KAPATTI

Mısır'daki adli tıp uzmanları, yaptıkları inceleme sonrası çiftin doğal yollardan öldüğüne dair rapor hazırlarken, otelde konaklayan misafirlerden gelen 'yemekler kötü hazılandığı için hastalanıyoruz' şikayetleri üzerine harekete geçen Thomas Cook, 300 müşterisini otelden tahliye etmiş ve söz konusu oteli rezervasyona kapatmıştı.

İNCELEME İÇİN BAĞIMSIZ ŞİRKETLE ANLAŞTI

Olay sonrası bağımsız bir hijyen ve kalite kontrol şirketi ile anlaşan Thomas Cook, havalandırmadan yüzme havuzuna, tesisteki karbondioksit seviyesinden klima ünitelerine ve yiyecek-içecek zincirine kadar detaylı inceleme yaptırdı.

GIDALARDA KOLİBASİLİ VE STAFİLOKOK'A RASTLANDI

Denetimlerin sonucuna dair açıklama yapan şirket, tüm denetimlerin temiz çıktığı, shigella, listeria veya salmonellaya rastlanmamakla birlikte, gıdalarda yapılan testlerde yüksek miktarda stafilokok ve kolibasiline rastlandığı kaydedildi.

STEIGENBERGER: STANDARTLARI KARŞILAMIYOR AMA...

Steigenberger Aqua Magic Hotel'e franchise veren Alman Steigenberger zinciri ise, söz konusu otelin zincirin standartlarını karşılamada yetersiz kaldığını kabul etmekle birlikte, bu durumun Cooper çiftinin peş peşe ölümünü açıklamadığını ileri sürdü. Steigenberger, ''Mısır otoritelerinin yürüttüğü araştırmanın sonuçlarını bekleyeceğiz.'' dedi.

TURİSTLERİN ORTALAMANIN ÜSTÜNDE HASTALANDIĞI TESİSLER DENETLENECEK

Konuyu daha yakın gündemine alan Thomas Cook ise, hastalık oranı otalamanın üstünde olan tüm tesisleri incelemeye alacak bir program hayata geçireceklerini duyurdu. Şirket, ''Steigenberger Aqua Magic Hotel'de yaptığımız testler, otelin hijyen açısınan standartlarımıza uygun olmadığını ortaya koydu. Bu nedenle, otelde tatil yaparken hastalanan herkes için üzgünüz. Bu durum, Cooper çiftinin trajik ölümünün nedeninin oluşturmamakla birlikte, hijyen standartları için daha fazla kaynak ayırmamız gerektiği konusunda bizi kamçıladı.

NOT: Thomas Cook, Steigenberger Aqua Magic Hotel'deki müşterilerini tahliye edip oteli rezervasyonlara kapatırken, TUI ve FTI müşterilerinin tatil bitene kadar otelde kalcağını duyurdu.



Bu Haber 06.09.2018 - 16:31:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.