THK otel olarak kullanılan binalarını satıyor mu?

THK otel olarak kullanılan binalarını satıyor mu?

Kayyım ekibin yönettiği Türk Hava Kurumuna ait (THK), milyarca lira değerinde otelin Varlık Fonuna devredileceği iddia edildi.


Mülkiyeti Türk Hava Kurumuna ait otel olarak işletilen binanın Varlık Fonuna devredileceği iddia edildi.

Türk Hava Kurumunda Abdullah Kaya, Ali Yüksel ve Adnan Zengin’den oluşan kayyum heyeti, geçen haftalarda şube başkanlarıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda kayyumlar, THK’nin ekonomik durumunun iyiye gitmediğini, ertelenen borçların ve kredilerin erteleme süresinin dolmak üzere olduğunu belirtti.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, kayyumlar, THK’yi içinde bulunduğu ekonomik krizden, kurumun en değerli gayrimenkulü olan, uzun yıllardır otel olarak kullanılan İstanbul Laleli’deki Tayyare Apartmanları’nı Türkiye Varlık Fonuna (TVF) devrederek çıkaracaklarını söyledi.

Ayrıca kayyumlar, oteli devredeceklerini açıkladığı toplantıda THK’nin tüzüğünün de değiştirileceğini belirtti. Tüzük değişikliğiyle beraber THK’nin delege yapısı ile şubelerin açılıp kapanmasında kendi lehlerine değişiklik yapacakları iddia ediliyor.

THK’nin eski Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Duman ise BirGün’e yaptığı değerlendirmede, THK’nin Varlık Fonu’na devretmeye hazırlandığı otelin değerinin yaklaşık 9-10 milyar TL olduğunu ifade etti.



Bu Haber 25.08.2022 - 14:51:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.