THK otel olarak kullanılan binalarını satıyor mu?
Kayyım ekibin yönettiği Türk Hava Kurumuna ait (THK), milyarca lira değerinde otelin Varlık Fonuna devredileceği iddia edildi.

Mülkiyeti Türk Hava Kurumuna ait otel olarak işletilen binanın Varlık Fonuna devredileceği iddia edildi.
Türk Hava Kurumunda Abdullah Kaya, Ali Yüksel ve Adnan Zengin’den oluşan kayyum heyeti, geçen haftalarda şube başkanlarıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda kayyumlar, THK’nin ekonomik durumunun iyiye gitmediğini, ertelenen borçların ve kredilerin erteleme süresinin dolmak üzere olduğunu belirtti.
BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, kayyumlar, THK’yi içinde bulunduğu ekonomik krizden, kurumun en değerli gayrimenkulü olan, uzun yıllardır otel olarak kullanılan İstanbul Laleli’deki Tayyare Apartmanları’nı Türkiye Varlık Fonuna (TVF) devrederek çıkaracaklarını söyledi.
Ayrıca kayyumlar, oteli devredeceklerini açıkladığı toplantıda THK’nin tüzüğünün de değiştirileceğini belirtti. Tüzük değişikliğiyle beraber THK’nin delege yapısı ile şubelerin açılıp kapanmasında kendi lehlerine değişiklik yapacakları iddia ediliyor.
THK’nin eski Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Duman ise BirGün’e yaptığı değerlendirmede, THK’nin Varlık Fonu’na devretmeye hazırlandığı otelin değerinin yaklaşık 9-10 milyar TL olduğunu ifade etti.
İlgili Haberler

Side-Manavgat'ta hedef yıllık 10 milyon turist! Antalya'ya yeni havalimanı talebi
Antalya’nın Manavgat ve Side bölgeleri yılda yaklaşık 6 milyon turist ağırlarken, bu sayıyı 10 milyona çıkarma hedefiyle bölgedeki çalışmalar sürüyor. Bölgenin turizmdeki potansiyelinin Manavgat’a yapılacak bir havalimanı projesiyle daha da katlanabileceğine dikkat çeken sektör temsilcileri, böyle bir projenin hem sezonu uzatabileceğini hem de yeni yatırımlar çekeceğini belirtti.

Kütahya'da 205 milyon TL yatırımla 126 odalık yeni otel
Kütahya'da merkez ilçesinde 205 milyon TL'lik yatırım bedeli ile 126 oda ve 252 yatak kapasiteli otel yapımı için proje çalışması başlatıldı.

Trabzon'da 15 ülkeden 250 turizmci bir araya geliyor! İlk kez düzenlenecek
Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Black Sea Turkey Tourism Hub ile Trabzon'da 10-11 Aralık 2026 tarihlerinde 15 farklı ülkeden 210 satın almacı ile turizm sektörü temsilcileri bir araya gelecek.



%20(2).gif)

