The Times’tan ‘Rus milyarderler Türkiye’de’ iddiası

The Times’tan ‘Rus milyarderler Türkiye’de’ iddiası

The Times Gazetesi, son dönemde yaptırım uygulanan Rus milyarderlerin milyarlarca dolar değerindeki yatlarının yeniden Türkiye karasularına girdiğini yazdı.


İngiliz The Times gazetesi, Rusya-Ukrayna savaşı dolayısıyla yaptırım uygulanan Rus milyarderlerin lüks yatlarını ve gemilerini yeniden Türkiye karasularında saklamaya başladığını yazdı. Bir araştırma yapan ve güncel verileri analiz eden gazete, toplam değeri milyarlarca dolar olan gemilerin Ege ve Akdeniz kıyılarında demir attığını iddia etti.

Sözcü’de yer alan habere göre, Gazete yatların 3’ünün Bodrum’un 20 mil açığında demir attığını yazarken, “Yaptırım uygulanan milyarderlere ait en az 9 yat Türkiye’nin Ege ve Akdeniz kıyılarında bekliyor” yorumunu yaptı. Türkiye’de bekleyen gemilerin yaklaşık değerinin 2.5 milyar dolar olduğu ifade edildi.

Lüks yatların geçen yılki konumlarını mercek altına alan gazete geçen yıl aynı dönemde bu gemilerin büyük çoğunluğunun Fransa, İtalya, İspanya ve Yunanistan’da demirlediğini belirtti.

Aralarında Roman Abramoviç’in de olduğu çok sayıda milyarderin lüks teknelerinin Türkiye açıklarında olduğu belirtilirken milyarderlerin lüks araçlarında olup olmadığına dair bir açıklama ise yapılmadı.

Öte yandan gazete, Türkiye ile Rusya arasındaki yakınlığın artmasının Batı’da endişe yarattığını da hatırlattı. Rus milyoner Leonid Mikhelson’a ait Pacific isimli lüks yatın da Karayipler’den Türkiye’ye geldiğini ve yolculuk sırasında takip sistemini devre dışı bıraktığı da iddia edildi.



Bu Haber 29.08.2022 - 14:44:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.