Temmuz ayıda tatilcilerin tercihi Muğla ve Mersin oldu

Temmuz ayıda tatilcilerin tercihi Muğla ve Mersin oldu

Neredekal.com, Temmuz ayında tatil için yapılan aramaların detaylarını paylaştı.


Otel ve villa arama platformu Neredekal.com, verilerine göre, bu yaz tatil destinasyonlarında yaşanan fiyat artışı, tatil yapmak isteyenlerin tercihlerini Muğla ve Mersin üzerinde yoğunlaştırdı.

Geçen seneye oranla bu yıl Temmuz ayında oda fiyatlarında en çok artış görülen iller yüzde 152 ile Ankara, yüzde 110 ile Bursa, yüzde 108 ile Antbalya, yüzde 101 ile Balıkesir, yüzde 94 ile Çanakkale, yüzde 93 ile İstanbul ve yüzde 93 ile Muğla oldu.

Türkiye’nin popüler tatil destinasyonlarından olan Muğla, tatil severlerin en çok aradığı yer oldu. Yüksek fiyatların etkisiyle tatilcilerin daha uygun bütçeli yerlere yönelmesinin de etkisiyle Temmuz ayında Mersin’de en çok tatil araması yapılan illerden biri olarak sıralamada yerini aldı,

En çok tatil yönlendirmesi yapılan bölgeler ise: Mersin-Erdemli, Muğla-Fethiye, Muğla- Bodrum, İzmir-Seferihisar, Muğla-Datça, Balıkesir-Ayvalık, Antalya-Kemer, İzmir-Çeşme oldu.

Neredekal.com Genel Müdürü Gökhan Sivrikaya bu ayın verilerine göre yaptığı açıklamada “Temmuz ayındaki artış oranının Haziran’daki yıllık artış oranına kıyasla daha düşük olduğunu görüyoruz. Bu da bizim özellikle Eylül ayında fiyatların düşme eğiliminde olacağını ön görmemizi sağlıyor. Özellikle TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın açıklamalarının ardından önemli oranda fiyat düşüşlerinin sezon sonunda, yani Eylül ayından itibaren görüleceğini tahmin ediyoruz. Paylaştığımız verilere göre Muğla’nın oda fiyatı artış oranı düşük seyretmiş, bu da tatilcilerin aramalarını arttırmış, gerçekleştirdiğimiz yönlendirmeler Muğla’ya bağlı ilçelerimizi öne çıkarmıştır” dedi.



Bu Haber 04.08.2023 - 10:07:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.