Teknoloji tedarik devi Sabre'den 411 milyon dolarlık satın alma

Teknoloji tedarik devi Sabre'den 411 milyon dolarlık satın alma
Sabre Corporation (NASDAQ: SABR), Asya Pasifik bölgesinin lider global dağıtım sistemi (GDS) Abacus International’ın alımına yönelik kesin anlaşma yaptığını duyurdu. Abacus, şirkette %35 hissesi olan Sabre ile birlikte 11 Asya havayolunun konsorsiyumunun sahipliğinde.


Sabre, 411 milyon $ net nakit karşılığıyla Abacus’ün geriye kalan kısmını satın alıyor. 

Sabre’nin Başkan ve CEO’su Tom Klein konuyla ilgili olarak şu ifadeleri dile getirdi:

“Asya-Pasifik seyahat pazarı, dünyadaki en büyük ve en hızlı büyüyen pazardır. Abacus’ün satın alınmasıyla birlikte Sabre’nin küresel güçleri, lider Asya-Pasifik GDS’nin derin yerel piyasa uzmanlığıyla birleşmektedir. Bu güçlü kombinasyon, müşterilere daha fazla yenilik ve hizmet alternatifleri sağlarken Sabre’nin de oldukça sermaye etkin bir şekilde küresel çapta büyümesini hızlandıracak ve seyahat acenteleri, havayolları ve konaklama şirketlerine hizmet veren üç şirketimizde de bölgesel sinerji sağlayacaktır.” 

Abacus International Başkan ve CEO’su Robert Bailey ise, “Asya Pasifik’te genişlettiğimiz ağımız ile birlikte Abacus, benzersiz değer ve ölçeğe sahip güvenilir bir marka oluşturmuştur. Artık şirketimizi daha hızlı büyütme ve hissedarlarımızın desteğiyle Sabre ailesi bünyesinde kapsamı daha fazla genişletme fırsatına sahibiz. Bu da Asya Pasifik’deki sanayi açısından oldukça iyi bir haberdir ve söz konusu bölgenin farklı seyahat topluluklarının tüm sektörlerine bütünleşmenin faydalarını sunmak için sabırsızlanıyoruz.” değerledirmesini yaptı.

Abacus, Asya-Pasifik bölgesinin 59 adet pazarında yer alan 100,000’den fazla seyahat acentesine hizmet veriyor ve düşük maliyetli içerik ve Çin havayolu içeriğine ilişkin lider portföyünü de içerecek şekilde havayolları ve otellere yerel ve küresel çapta ilişkilere sahip.

Ayrıca, satın alma işlemi, Sabre ve Abacus’ün 11 havayolu sahibi arasındaki yeni uzun vadeli anlaşmaları da içeriyor.

Sabre Travel Network Başkanı Greg Webb, “Abacus’teki önceki ortaklarımızla uzun vadeli ticari ilişkilerimizi devam ettirmek istiyoruz ve yeni anlaşmalarımız, önümüzdeki uzun yıllar boyunca Asya-Pasifik bölgesindeki seyahat acentelerine fayda ve güven sağlayacaktır.” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Abacus, Asya-Pasifik bölgesinde seyahat pazarlaması, dağıtımı, satışı ve hizmeti gerçekleştirebilmek amacıyla temel işlevlerinin büyük çoğunluğunda Sabre teknolojisini kullanarak müşterilerine geniş kapsamlı hizmetler sağlamaktadır. Derinlemesine yerel piyasa güçleri sayesinde bilinen lider teknolojimizi kullanmaya devam ederken küresel güçlerin de faydalarını görmeleri gereken Asya-Pasifik müşterilerine sorunsuz bir şekilde geçiş yapılabilecektir.”  






Bu Haber 15.05.2015 - 11:33:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.