Tayland’dan 100 bin Türk turist hedefi

Tayland’dan 100 bin Türk turist hedefi

Tayland Turizm Otoritesi (TAT) Türkiye Temsilciliği, Tayland ile Türkiye arasındaki turizm ilişkilerini geliştirmek için ‘Amazing Tayland Roadshow to Türkiye’ isimli çalıştay düzenlendi.


Turizm Güncel

Tayland Turizm Otoritesi (TAT) Türkiye Temsilciliği tarafından Tayland Krallığı Ankara Büyükelçisi Apirat Sugondhabrihom, TAT üst düzey yetkilileri, Tayland'dan gelen turizm sektör temsilcileri ile Türk seyahat acenteleri ve havayolları temsilcilerinin katılımı ile InterContinental Hotel İstanbul’da Amazing Tayland Roadshow to Türkiye çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda turizm sektör temsilcileri iki ülkenin turizmini geliştirmek için bir araya geldi.

“Türkiye’den 23 bin ziyaretçi geldi”

Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Tayland Turizm Otoritesi Başkanı Yuthasak Supasornt, Türkiye ve Tayland’ın turizm konusunda birçok ortak noktaya sahip olduğunu belirtti.

Tayland’ın Türk ziyaretçiler için her zaman kaliteli hizmet alabildiği bir destinasyon olduğunu ifade eden Supasornt “2022 yılında 1 Ocak -5 Aralık tarihleri arasında Türkiye’den Tayland’a 23 bin ziyaretçi geldi. Pandemi öncesinde 70 bine ulaşmıştı. Bu dönemde Tayland’a toplamda 9,3 milyon ziyaretçi geldi ve 12 milyar dolarlık bir gelir oluşturdu.” şeklinde konuştu

“Hedefimiz Türkiye’den 100 bin turist”

Türkiye pazarı ile ilgili hedeflerini açıklayan Supasornt, “Türkiye pazarı turist kalitesi ve sahip olduğu potansiyel ile bizim için çok önemli bir pazar. Pandemi sonrası normalleşme ile birlikte daha fazla Türk misafiri Tayland'da ağırlamayı hedefliyoruz. Bu pazarda gidilecek çok yol olduğuna inanıyoruz. Hedefimiz önümüzdeki 5 yılda ziyaretçi sayısını 100 bine çıkarmak. Farklı turizm ürünlerini tanıtarak özelliklere ailelere araçlarımız ulaştırmak istiyoruz. Türkiye çok eşsiz bir destinasyon. Turizm olarak hem Tayland hem de Türkiye’de olması gereken bazı noktalar var. Beraber gelişip daha da ileriye gideceğiz. 2023 yılında Türk turistleri görmekten mutlu olacağım.” İfadelerini kullandı.

Tayland_Turizm_Calistayi

“Tanıtım çalışmalarımız devam edecek”

Pandeminin ardından turizm faaliyetlerinin normale döndüğünü belirten Supasornt, “Tayland’da Bangkok ve Pattaya ile birlikte Chiang Mai, Phuket ve Koh, Samui de popüler destinasyonlar arasında. Turizm ürünlerinde çeşitliliğe sahibiz. Tayland çok sayıda tekrarlayan misafire ev sahipliği yapıyor ve onlara her seferinde farklı bir deneyim yaşatıyor. Tanıtım çalışmalarımıza yıl boyunca olduğu gibi tam gaz devam etmeyi planlıyoruz. Havayolları ve seyahat acenteleri ile ortak kampanyalara imza atmak istiyoruz. Tanınmış markalarla yaptığımız ortak projelerde ve sponsorluklarımız yer alıyor. Pandemi sürecinin ardından turizm faaliyetleri normalde döndü. Bu süreçte Tayland kendi halkının sağlığını korumayı seçti. Bu kararımızın arkasındayız. Deneyime dayalı turizme önem vermeye başladık. Sürdürülebilir turizm konusunda ürünlerimizi geliştiriyoruz. Pandeminin turizme verdiği zararı onarmaya çalışıyoruz. “ açıklamasında bulundu.

“30 günlük vize serbestliği sayesinde Türk turist sayısı artacak”

Tayland Krallığı Ankara Büyükelçisi Apirat Sugondhabrihom, son senelerde Türkiye ve Tayland arasındaki turizm ilişkilerinin güçlendiğini dikkat çekti. Sugondhabrihom, 2023 senesinin bir dönüm noktası olacağını belirterek Türkiye ile turizm etkinliklerini geliştirmek için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini açıkladı. Öte yandan Sugondhabrihom, 30 günlük vize serbestliği sayesinde Türk vatandaşlarının Tayland’ın önemli turizm noktalarını deneyimle imkanı bulabileceğini ve bu sayede turist sayısının artacağını ifade etti.



Bu Haber 07.12.2022 - 11:27:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.