Taya Gayrimenkulden İstanbul’a 2 milyar liralık dev otel
Taya Gayrimenkul, İstanbul Havalimanına 970 yataklı otel yapacak.

Turizm Güncel
Taya Gayrimenkul, İstanbul Havalimanına 5 yıldızlı, 970 yataklı dev bir otel yapacak. Şirketin havalimanına inşa edeceği ‘İstanbul Havalimanı Şehri’ içinde yer alacak tesis için 1 milyar 995 milyon lira yatırım yapılacak. Yatırım teşvik belgesi verilen söz konusu projeye KDV istisnası sağlanacak.
Taya Gayrimenkulün web sitesinde verilen bilgiye göre 25 bin metrekare proje sahası içinde yer alacak 4 otele terminalden yürüyerek 5 dakikada ulaşılabilecek. Şirketin verdiği bilgiye göre bölgede inşa edilecek otellerin toplam kapasitesi ise 1500 yatak olacak. Otellerde ayrıca balo ve konferans salonları ile 1000 araçlık otopark bulunacak. Bölgeye inşa edilecek 4 tesisteki 1500 yataktan ilk aşamada 970'nin teşvike bağlandığı görülüyor.
Taya Gayrimenkul havalimanı proje sahası içine inşe edilecek ‘İstanbul Havalimanı Şehri’ için ise şu bilgileri veriyor:
“İstanbul Havalimanı Şehri projesi İstanbul Havalimanı proje sahası içinde geliştirilmektedir. Bünyesinde oteller, ofisler, alışveriş merkezi ve sosyal yaşam alanları, hastaneler, camiler, okullar ve lojistik alanları yer alan İstanbul Havalimanı Şehri Projesi; büyüklüğü, çevreci ve sürdürülebilir tasarımı, zengin bina karması ile sadece Havalimanı kullanıcılarına değil bütün bir şehre hizmet verecektir. Dünyanın sayılı havalimanlarının çevresinde geliştirilen ve az sayıda örneği bulunan, Türkiye için bir ilk olacak bu şehir modeli gelecekteki Havalimanı Şehirleri için referans olacak düzeyde inşa edilecektir.
İstanbul Havalimanı Şehri masterplan tasarımı dünyaca ünlü Perkins+Will firması tarafından yapılmıştır. Masterplanda farklı büyüklük ve özelliklerde dört ana bölge belirlenerek ticari parseller ve sosyal aktivite alanları belirlenmiştir. Projenin büyüklüğü dikkate alınarak fazlama çalışması yapılmış; öncelikle “Merkez Bölge” olarak adlandırılan alanda detaylı proje çalışmaları yapılmıştır.”

İlgili Haberler

Turizmde hedef: Deneyim ve destinasyon çeşitliliğini artırmak
AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizmde yeni hikayeler yazılması gerektiğini belirtirken; Türkiye'nin deneyim ve destinasyon çeşitliliğini artırması gerektiğini vurguladı.

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.



%20(2).gif)

